Medyumdan Sifa Bulmak Isterken Dolandirilan Vatandas Yasadiklarini Anlatti

Yasadigi birtakim sikintilar üzerine medyuma basvuran bir vatandas, herhangi bir sonuç alamadigini ve dolandirildigini öne sürdü. Sifa bulmak isterken parasindan oldugunu belirten vatandas, “Ben kandirildim, sizler de kandirilmayin” dedi.

Medyumdan Sifa Bulmak Isterken Dolandirilan Vatandas Yasadiklarini Anlatti
Istanbul’da yasayan Dogan Özevin isimli bir vatandas, geçen yil yasadigi birtakim sikintilar üzerine Aysel Gökalemin isimli medyuma basvurdu. Özevin’in iddiasina göre, medyum bu sikintilari giderebilecegini söyleyerek kendisinden 20 bin TL’lik bir islem ücreti istedi. Medyumun sözlerine inanan Özevin de bu parayi kendisine verdi ancak herhangi bir sonuç alamadi. Dolandirildigini anlayan Özevin, ayni kisinin farkli insanlara da benzer vaatler verdigini ancak basarili sonuçlar alinamadigini ögrendi. Konuyu mahkemeye tasiyan Özevin, hukuki sürecin devam ettigini söyleyerek vatandaslara da bu kisilere itibar etmemeleri yönünde uyarida bulundu.

“Kendisine güvendik, 20 bin TL verdim ama sonuç alamadik”

Dolandirilmasi ile sonuçlanan süreci anlatan Dogan Özevin, “Yasadigimiz bazi sikintilar üzerine daha önce tavsiye üzerine ismini duydugum Aysel Gökalemin ve kizi Nazan Çelik’e basvurdum. Tabii tavsiye üzerine gidince, kendisi de bana güven dolu konusmalar yapinca kendisine güvendik. Geçen senenin baslarinda. Bir çalisma yapacagini ve bunun bedelinin 20 bin TL oldugunu, o zamanin parasiyla, söyledi.

Bunu kizina, Nazan Çelik Hanimefendi’ye teslim etmemi söyledi.

Kendisine teslim ettim ancak yaptigi islemlerden herhangi bir netice alamadik” dedi.

“Sifa bulmak isterken paramdan oldum. Ben kandirildim, sizler de kandirilmayin”

Vatandaslari bu tarz kisileri karsi uyaran Özevin, “Bu tarz çalismalarla çok kisinin kandirildigini fark ettim. Sifa bulmak isterken maalesef paramdan oldum. Ben kendisini konu ile alakali mahkemeye de verdim. Su anda adli sürecimiz devam ediyor. Bizim basimiza geldi, baskalarinin da basina gelmesin diye çikip insanlari aydinlatmak istedim. Ben kandirildim, sizler de kandirilmayin. Bu tarz insanlara lütfen itibar etmeyiniz” diye konustu.

Kaynak: İHA