Mardin'de Içme Suyu Çalismalari Devam Ediyor

Mardin Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (MARSU), Artuklu ilçesinde daha verimli, saglikli ve kesintisiz içme suyu teminini saglamak için çalismalarini sürdürüyor.

Mardin'de Içme Suyu Çalismalari Devam Ediyor
Kent merkezi, ilçeler ve kirsal mahallelere içme suyu ulastirmak amaciyla yatirimlarini sürdüren MARSU, artan nüfus ve gelecek planina bagli olarak su sorununun tamamen çözüme kavusturulmasi için yogun çaba sarf ediyor.

Sehrin artan içme suyu talebinin karsilanmasi hedefleri dogrultusunda yeni su kaynaklarini kazandirmak için sondaj çalismalarina devam eden MARSU, bu çerçevede Artuklu ilçesi Nur ve Yalim Mahallelerinde yeni yerlesim alanlarinin su ihtiyacini karsilamak maksadiyla yeni sondaj kuyusu açma çalismalarina basladi.

Ayrica, Nur Mahallesi’nde Mezopotamya Evlerini besleyen sondaj kuyusunun verimini artirmak için müdahale ve tarama islemlerinin tamamlanmasinin ardindan su akisi saglandi.

MARSU, 2023 yilinda kentin farkli noktalarinda açilan 15 adet sondaj kuyusu ile su teminini sagladi ve 2024 yilinda da ihtiyaç duyulan yerlesim alanlarina yönelik sondaj çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA