Manisalilarin Bekledigi Dev Konut Projesi Basladi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Sehzadeler ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde 177 hektar alan üzerinde yapilacak olan Spilkent Toplu Konut Projesinin tanitimini gerçeklestirdi. Toplu konut projesinin 1442 konutu kapsayan ilk bölümünün yapim ihalesinin gerçeklestirildigini belirten Baskan Ergün, talep toplamanin 1 Mart’ta baslayacagi projenin ilk etabinin temelinin de 14 Mart tarihinde atilacaginin müjdesini verdi.

Manisalilarin Bekledigi Dev Konut Projesi Basladi
Manisa Büyüksehir Belediyesinin Spilkent Toplu Konut Projesi’nin tanitimi, Kültür Merkezi Lale Salonu’nda yapildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan, projenin tanitimini içeren video gösterimi yapildi.

“Manisa hizla büyüyor”

Video gösteriminin ardindan kürsüye davet edilen Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, “Yaptigimiz imar planlari, yeni konut alanlarinin açilmasina, kentsel dönüsüm çalismalarinin hizlanmasina, alt ve üstyapi projelerinin hayata geçmesine imkan sagladi. Sehrimizin konut ihtiyacina çözüm olmasi amaciyla Büyüksehir Belediyesi olarak sosyal konut üretimi yapip, bu alanda da öncülük etmeyi amaçladik. Iste bu düsünceyle Manisa’mizda toplu konut hamlemizi Spilkent projemizle hayirlisiyla baslatiyoruz. 177 Hektarlik bir alanda planladigimiz Sehzadeler ilçemiz sinirlari içindeki Spilkent projemizle Manisa’mizda 15 bin konutluk yasam alani olusturacagiz. Ilk etap olarak Turgut Özal Mahallemizde vatandaslarimizla anlasma yaptigimiz alanda kentsel dönüsüm projemizin ilerlemesi adina Büyüksehir olarak elimizi tasin altina koyduk. Proje alaninda DSI ve Sehzadeler Belediyesine ait yerler vardi. Bunlarin da gerek alimlarini gerek kamulastirmalarini yaparak, alani büyüttük ve projemizi cazibeli hale getirerek, yapim ihalesini gerçeklestirdik” dedi.



Yeni ve modern

Turgut Özal Mahallesi’nde, Oduncular, Kömürcüler, Galericiler, Insaatçilar, Tüpçüler ve Mermerciler kooperatiflerinin oldugu bölgede süreci hizlandirdiklarini ve bölgenin tamaminin kentsel dönüsüm alani ilan edildigini ifade eden Baskan Ergün, “Iste bu bölgeye yepyeni bir yasam alani insa ediyoruz. Basta da belirttigim gibi, biz belediye olarak bu dönüsüme öncülük etmek amaciyla çalismayi hayata geçirdik. Gördügünüz gibi bu bölgede konut alanlarinin yani sira okullar, ibadethaneler, spor alanlari, çocuk oyun parklari, fitness alanlari, kültür ve gençlik merkezleri, alisveris caddeleri, bisiklet yollari, açik ve kapali pazaryerleri, yesil alanlar ve sosyal donati alanlari olacak. Bu projemizle altyapisi çözülmüs, yeni ve modern bir yasam alanini sehrimize kazandiriyoruz” diye konustu.



“Öncü ve garantör, Manisa Büyüksehir Belediyesi”

Projenin ne sekilde yürütülecegi konusunda da bilgiler veren Baskan Ergün, “Spilkent Toplu Konut Projemizin sosyal alanlari ve altyapilari belediyemiz tarafindan yapilacak olup, konut ve ticaret alanlarinin yapimi Manisa Büyüksehir Belediyemiz öncülügünde ve garantörlügünde Belediye ve özel sektörle yürütülecek bir is birligi modelidir. Büyüksehir Belediyesi olarak sermayesinin tamami belediyemize ait Manisa Toplu Konut ve Yatirim A.S. firmamizi toplu konut ve sosyal konut üretmek için kurduk ve faaliyete geçirdik. Spilkent toplu konut alaninda yapilacak olan projelerin bir kismini Belediye sirketimiz sürdürecektir. Bir kisim projelerde de toprak sahiplerimizin talep etmesi durumunda özel sektör ve Belediye sirketimiz ortakligindaki bir modelle toplu konutlarimizi üretecegiz. Spilkent toplu konut alaninda sürdürülecek olan bütün projelerde, Manisa Toplu Konut ve Yatirim A.S. firmamiz konut edinecek hemserilerimize karsi sorumlu olacaktir” diye konustu.



Çevreci ve depreme dayanikli konutlar

Spilkent Toplu Konut alaninin 1442 konutu kapsayan ilk bölümünün proje ve yapim ihalesinin Imar ve Sehircilik Dairesi Baskanligi tarafindan tamamlandigini belirten Baskan Ergün, “Defne, Ardiç ve Ladin adini verdigimiz etaplar hakkinda sizlere bilgiler vermek istiyorum. Defne Konutlari 412 daireden, Ardiç Konutlari 412 daireden ve Ladin Konutlari 618 daireden olusacaktir. Ismini Spil Daginda yetisen agaçlardan alan projemizin ilk bölümü 14 blok halinde insa edilecektir. 55 bin metrekare alanda yapilacak bu çalismamizin içerisinde yüzme havuzlari, tenis, basketbol, voleybol sahalari, çocuk oyun parklari, yürüyüs yollari, parklar ve sosyal tesisler gibi tüm detaylarin planlamasi yapilmistir. Konutlarimizi depreme dayanikli sekilde insa edecegiz. Ayrica günes enerjisi panelleri ve yagmur suyu depolama alanlarimizda biriken sularin geri dönüsümünü de saglayacak çevreci özelliklere sahip olarak projemizi tamamladik” dedi.



En az 1 yil ikamet eden ve hiç evi olmayanlar öncelikli

Defne ve Ardiç etaplarinin talep toplamasina 1 Mart itibariyle baslanacagini duyuran Baskan Ergün, “Bu etaplarimiz sosyal konut hamlemizin ilk ürünüdür. Bu nedenle projemizden öncelikle hiç evi olmayan hemserilerimiz faydalanacaktir. Projemize 31.12.2022 tarihinden önce sehrimizde ikamet eden hemserilerimiz basvurabilecektir. Dolayisiyla ön sartimiz Manisa’da en az bir yildir ikamet ediyor olmaktir. Yarindan itibaren müracaatlari baslatacagimizi ifade etmistim. 1 Mart Cuma günü sabah 09.30 itibariyle Sehzadeler ilçemiz Cumhuriyet Meydani’nda bulunan Fatih Sergi Salonu’nda basvuru ofisimizi açiyoruz. Hemserilerimiz buradan hem bilgi alabilecek hem de basvurularini yapabileceklerdir. Ayrica Manisa Toplu Konut ve Yatirim A.S.’nin internet sayfasi üzerinden de projeler görülebilir ve müracaat edilebilir. Müracaatlar 22 Mart mesai bitimine kadar yapilacaktir. Basvurular tamamlandiktan sonra bütün müracaatlar degerlendirilip 22-28 Nisan tarihleri arasinda noter huzurunda kura çekimi yapilacak ve hak sahipleri belirlenecektir” diye konustu.



14 Mart’ta temeli atilacak

Defne ve Ardiç etaplarini, 36 ay sonunda hak sahiplerine teslim etmeyi hedeflediklerini belirten Baskan Ergün, “Allah’in izniyle 37. ayda hemserilerimiz konutlarina yerlesmis olacaklardir. Defne ve Ardiç etaplarimizin temel atma tarihini de buradan ilan ediyorum ve 14 Mart’ta hepinizi temel atma törenimize bekliyorum. Simdi önemli kisma geliyorum. Konutlarimizi nasil bir fiyatlandirma sistemiyle hemserilerimizle bulusturacagiz? 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden olusan projemizde 60 ay vadeli olacak sekilde uygun ödeme planlari olusturduk. Dairelerimizi 36 ayda bitirecegimizi ve hak sahibi olan vatandaslarimizin 37’nci ay itibariyle evlerine kavusmus olacagini ifade etmistim. Yani hemserilerimiz evlerine 3 yil sonunda kavusmus olacak ve son 2 yil taksitlerini evlerinde otururken ödemeye devam edeceklerdir” dedi.



Vade ve ödeme seçeneklerini anlatti

Spilkent Toplu Konut Projesinin vade ve ödeme seçeneklerini de ayrintilariyla aktaran Baskan Ergün, sunlari söyledi: “Dairelerimizin taksitlerine gelince; projemizde iki tip (1+1), üç tip (2+1) ve bir tip (3+1) daire seçenekleri bulunmaktadir. (1+1) dairelerimizin; Genel brütü 85,60 metrekare, daire brütü 61 metrekare olan tipini 350 bin TL pesinat, ilk sene aylik 20 bin TL taksitle; genel brütü 97,84 metrekare, daire brütü 69 metrekare olan tipini 400 bin TL pesinat ilk sene 20 bin TL taksitle sunuyoruz. (2+1) dairelerimizin; Genel brütü 124,84 metrekare, daire brütü 90 metrekare olan tipini 600 bin TL pesinat, ilk sene aylik 25 bin TL taksitle; genel brütü 140,10 metrekare, daire brütü 101 metrekare olan tipini 700 bin TL pesinat, ilk sene aylik 30 bin TL taksitle; genel brütü 150,48 metrekare, daire brütü 109 metrekare olan tiplerini de 750 bin TL pesinat ilk sene 32 bin 500 TL taksitle sunuyoruz. (3+1) dairemizin; Genel brütü 168,70 metrekare, daire brütü ise 119 metrekare olup 850 bin TL pesinat, ilk sene aylik 35 bin TL taksitle sunuyoruz. Birinci yilin sonundan itibaren geriye kalan 4 yillik taksitler ile yil sonunda ödenecek olan ara ödemeler Türkiye Istatistik Kurumunun her yil açiklayacagi enflasyon oraninda artis gösterecektir. Sosyal konut projemiz tüm hemserilerimize hayirli olsun.”

Kooperatiflerin yeni alanlara tasinmasina büyüksehir öncülük edecek

Spilkent Toplu Konut alani olarak planlanan dönüsüm bölgesinde faaliyet gösteren kooperatiflerin de yeni alanlarina tasinmasi ve üretimlerine uygun yeni sitelerin yapilmasinin da Büyüksehir öncülügünde gerçeklestirilecegini ifade eden Baskan Ergün, “Spilkent toplu konut alanimiza komsu olan Turgut Özal Mahallemizin yerlesik alaninin dönüsüm içeren yeni imar planlarini ilçe belediyemizden ve Büyüksehir Belediyemizden onayladik. Bu kapsamda; muhtarimiza ve mahalle sakinlerimize tesekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde yeni, güvenli ve konforlu yapilarinin yapilmasi sürecini de mahalle sakinlerimizin talepleri dogrultusunda, is birligi içerisinde gerçeklestirecegiz. Sehzadeler ve Yunusemre ilçelerimizde geçmiste islah planlariyla gelisen tüm mahallelerimizin yeni imar planlarini da tamamladik, büyük bölümünün onay süreçleri de tamamlandi. Belediye Meclisimizde onay asamasinda olan mahallerimizin de imar planlarinin onaylarini Allah nasip ederse seçimden sonra hizlica tamamlayacagiz” dedi.

Baskan Ergün’ün konusmasinin ardindan protokol üyelerinin katilimi ile günün anisina toplu fotograf çekimi yapildi. Proje tanitimina katilan vatandaslar, Spilkent Projesi için Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA