Konya Ögretmen Akademilerin 'Ilk Ders' Açilisi Yapildi

Konya Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan uygulanan “Konya Ögretmen Akademileri"nin "ilk ders" açilisi düzenlenen programla gerçeklestirildi.

Konya Ögretmen Akademilerin 'Ilk Ders' Açilisi Yapildi
Milli Egitim Bakanligi öncülügünde Konya Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan uygulanacak “Edebiyat Akademisi”, “Sanat Akademisi”, “Türk Islam Düsüncesi ve Bilimi Akademisi” ile “Sehir ve Kültür Akademisi”nde gönüllü ögretmenlerin her biri ülke çapinda çalismalara imza atan isimlerle bir araya geldigi ’ilk ders’ açilis programi düzenlendi.

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlen program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Türk Sanat Musikisi ile süren program protokol konusmalari ile devam etti. Program ilk dersin baslamasiyla sonra erdi.

Programda konusan Konya Il Milli Egitim Müdürü Murat Yigit, Konya Büyüksehir Belediyesinin destekleri ile uygulanacak Konya Ögretmen Akedemileri, ‘Edebiyat Akademisi, Sanat Akademisi, Türk-Islam Akademisi ve Bilim Akademisi ile Sehir ve Kültür Akademisi altinda 5 farkli akademide egitim görecekler. Gönüllülük esasina göre uygulanacak akademi egitimlerinde katilimci ögretmenlerimizle her biri ülke çapaninda çok güzel çalismalara imza atan isimlerle bir araya gelecekler” dedi.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ise, “En kutsal vazife olarak gördügümüz ögretmenlik vazifesi degerlerimiz istikametinde nesillerimizin yetismesi ve ülkemizin çok güzel yarinlara ulasmasi bakiminda son derece önemli bir yer almaktadir. Bu projenin tüm ögretmenlerimize ve egitim camiasina hayirli olmasini temelli ediyorum” seklinde konustu.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, projenin hayirlara vesile olmasini dileyerek, “Elbette bütün toplumlarda egitime hizmet konusunda olusturulmus kurumlar vardir. Egitime öncülük eden, rehberlik eden öncüler vardir. Bunlarin en basinda ögretmenlerimiz gelmektedir. Egitim kapsamina baktigimiz zaman, egitim bütün zamanlari, mekanlari, bütün sektörleri kapsayan hayatin her alaninda olmasi gereken bir keyfiyettir” diye konustu.

Kaynak: İHA