Izmir'in 'Gözü' Bu Fuarda Olacak

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in Izmir’i fuarlar kenti yapma hedefi dogrultusunda çalisan IZFAS, bu yil ilk kez optik gözlük ve oftalmoloji sektörlerini kentte bulusturuyor. OPTIC World Izmir Fuari, 8-10 Mart tarihlerinde Fuar Izmir’de yapilacak. Yalnizca profesyonel ziyaretçinin katilabilecegi OPTIC World Izmir, optik endüstrisinin ve uluslararasi markalarin bulusma noktasi olacak.

Izmir'in 'Gözü' Bu Fuarda Olacak
Izmir’i fuarlar kenti yapma hedefiyle kurulan Izmir Büyüksehir Belediyesinin fuarcilik sirketi IZFAS, sektör temsilcileri ile meslek komitelerinin önerilerini dikkate alarak kente yeni fuarlar kazandirmaya devam ediyor. Izmir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde, IZFAS tarafindan, Izmir Ticaret Odasi 32. Gözlükçülük Meslek Komitesinin önerisi ve öncülügü ile 3. Bölge Optisyen-Gözlükçüler Odasi katkilariyla hayata geçirilen OPTIC World Izmir-Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuari, 8 Mart Cuma günü Fuar Izmir’de kapilarini ziyarete açiyor. Görüs kalitesini artirmak veya estetik arayislara cevap verebilmek için gelistirilen; yeni teknolojiler, aksesuarlar, ekipmanlari bir araya getiren ve bunlari optik sektörü profesyonelleriyle bulusturmaya hazirlanan OPTIC World Izmir, 10 Mart aksamina kadar ziyaret edilebilecek.

Optik sektörünün öncüleri ve yenilikler Izmir’de

Fuar, bir yandan ünlü markalar ve yenilikçi ürünlere ev sahipligi yaparken, bir yandan da optik sektörünün öncülerini ve ileri teknoloji ürünlerini bir araya getirerek katilimcilara sektördeki son gelismeleri takip etme ve yeni is baglantilari kurma firsati sunacak. Fuarin ürün gruplarini; gözlük çerçeveleri, gözlük yedek parçalari, optik endüstri makineleri, günes gözlükleri, sporcu gözlükleri, koruyucu gözlükler, optik camlar, kontak lensler, kontak lens aksesuarlari ve bakim ekipmanlari, gözlük kiliflari, günes gözlügü camlari, optimetrik, oftalmolojik cihazlar ve aksesuarlari, oftalmolojik ölçüm tani ve tedavi cihazlari, optik atölye ve laboratuvar için makine ve ekipmanlari olusturuyor.

Fuarin ziyaretçi profiliyse; optisyenler ve optik sektörü çalisanlari, cam imalatçilari, çerçeve imalatçilari, yedek parça ihracatçilari ve saticilari, makine ithalatçilari ve saticilari, perakende magazalar ve magaza zincirleri, malzeme firmalari, distribütörlük almak isteyen firmalar, tasarimcilar, sektör kurumlari, göz doktorlari, göz ve gözlük kurum ile kuruluslari, gözlük aksesuar üreticilerinden kurulu.

Yeni anlasmalar yapilacak

Fuarla birlikte; sektörün marka bilinirliginin artmasina destek vermek, optik sektöründeki yeni is birliklerini tesvik etmek, yeni pazarlara açilma imkani saglamak, profesyonel sektörel ziyaretçiyi üretici ile bulusturmak amaçlaniyor.

OPTIC World Izmir ile kentte optik sektörü için son teknolojik gelismelerin takip edilebilecegi ve yeni is birliklerinin yapilabilecegi alan olusturulup kente ve ülke ekonomisine katki saglanmasi hedefleniyor. Fuarda gerçeklestirilecek B2B programlarina da; Bulgaristan, Kosova, Kirgizistan, Misir, Birlesik Arap Emirlikleri, Cezayir gibi ülkelerden 100’e yakin sektör profesyonelinin gelmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA