Israil'in Gazze'de Yardim Bekleyen Sivillere Yönelik Saldirisinda Can Kaybi 104'E Yükseldi

Israil ordusunun Gazze sehrinin güneybatisinda gida yardimi bekleyen Filistinlilere ates açmasi sonucu hayatini kaybedenlerin sayisi 104’e, yaralananlarin sayisi 760’a yükseldi.

Israil, Gazze Seridi’ne ayrim gözetmeksizin gerçeklestirdigi saldirilari 146. günde sürdürüyor. Israil ordusunun Gazze sehrinin Resid Caddesi’ndeki Nabulsi kavsaginda gida yardimi için toplanan Filistinli sivillere yönelik saldirisinda bilanço artti. Filistin Saglik Bakanligindan yapilan açiklamada, yardim bekleyen kalabaliga ates açilmasi sonucu hayatini kaybedenlerin sayisinin 104’e, yarali sayisinin 760’a yükseldigi bildirildi.



"Yardim bekleyenler sogukkanlilikla öldürüldü"

Filistin Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, saldirinin "sivillere yönelik sogukkanli bir katliam" ve Israil’in devam eden “soykirim savasinin” bir parçasi oldugu ifade edildi. Uluslararasi topluma sivilleri korumanin tek yolu olarak ateskes saglanmasi için "acilen müdahale" çagrisinda bulunuldu.

Uluslararasi topluma tepki

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafindan yapilan açiklamada ise, Israil’in saldiriyi önceden planladigi belirtildi. Açiklamada uluslararasi toplum, özellikle de Biden yönetimi Filistinli sivillerin katledilmesine izin vermekle suçlanarak, "ABD yönetimini, uluslararasi toplumu ve uluslararasi örgütleri, Israil isgalinde sivillerin öldürülmesinden sorumlu tutuyoruz. Tüm dünya ülkelerine, tüm Arap ve Islam ülkelerine, Arap Birligi’ne ve Islam Isbirligi Teskilati’na soykirimi durdurmasi için Israil’e baski yapmak üzere acilen müdahale çagrisinda bulunuyoruz" ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA