Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi '9 Aylik Dönemimizde Olaylar Süratle Asagi Dogru Iniyor'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Üsküdar’daki Antikacilar Çarsisi’nda esnaf ve vatandaslar ile kahvalti programinda bir araya geldi. Bakan Yerlikaya, “Mala ve kisilere karsi islenen suçlarda 9 aylik dönemimizde olaylar süratle asagi dogru iniyor. Var olan olaylari aydinlatma oranlarimiz da hep daha yukariya gidiyor” dedi.

Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi '9 Aylik Dönemimizde Olaylar Süratle Asagi Dogru Iniyor'
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Istanbul Üsküdar’da bir dizi ziyarette bulundu. Ilk olarak Antikacilar Çarsisi avlusunda düzenlenen kahvalti programina katilan Bakan Yerlikaya, esnaf ve vatandaslarla bir araya geldi. Üsküdar Kaymakami Adem Yazici ve Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen’in de katildigi programda konusan

Bakan Yerlikaya, "Türkiye’nin huzuru” mottosuyla göreve basladiklarini belirterek, polisi, jandarmasi, sahil güvenligiyle beraber milletten almis olduklari destekle, duayla, azimle, kararlilikla ve cesaretleriyle tüm suç türlerine karsi sahada gayret gösterdiklerini belirtti.

Birinci görevlerinin “önlemek”, ikinci görevlerinin ise bir suç islendiyse bir an önce bunu yakalayip adalete teslim etmek oldugunu kaydeden Yerlikaya, “Mala ve kisilere karsi islenen suçlarda 9 aylik dönemimizde olaylar süratle asagi dogru iniyor. Var olan olaylari aydinlatma oranlarimizda hep daha yukariya gidiyor” diye konustu.

Kolluk gücünün bütün hirsizlik türlerinde kendi kendisiyle yaristigini söyleyen Yerlikaya, geçen yil ocak-subat döneminde Türkiye ortalamasi günlük 160 olan “evden hirsizlik” suçunun bu yil 101’e düstügünü aktardi. Babasinin da esnaf oldugunu, bazi tatil günlerinde gittigi babasinin is yerini besmele çekerek açtigini anlatan Yerlikaya, “Esnaf babam derdi ki; ‘Bu kapi Hakk kapisi, bu kapi rizkimizin kapisi. Içeriye giren herkesi güler yüzle karsilayacaksin. Fikri, zihniyeti, yasi, rengine bakmayacaksin. Her zaman onlarin emniyeti bizim bas tacimizdir. Hakli da olsa, haksiz da olsa bunu hiçbir zaman söyleyemeyiz. Onu memnun edebilmek için her zaman müsteri haklidir, bas tacimizdir.’ Ilk hayat mektebini orada ögrendim. Esnafin herkesle geçimli oldugunu, herkesin ona selam verdigini ve esnafin herkesin gönlünde bir yeri oldugunu gördüm” dedi.



“Gerçek belediyeciligi 1994’te Recep Tayyip Erdogan Istanbul’da gösterdi”

Bakan Yerlikaya, “Arkadaslar, eger Hilmi Türkmen’le beraber yürüyorsak her zaman yaninizdadir. Her zaman ayni Hilmi Türkmen’dir. Gerçek belediyeciligi 1994’te Recep Tayyip Erdogan Istanbul’da gösterdi. Onun açmis oldugu ufuk tüm Anadolu’da bütün belediyelere örnek oldu. O yoldan, o izden gidiyoruz. Nasil 14 ve 28 Mayis’ta merkezi hükümeti, cumhurbaskanligini, parlamentomuzu taçlandirdiysaniz Istanbul Büyüksehir’de Murat Kurum kardesimizi, Üsküdar’da Hilmi Türkmen’i Allah’in izniyle sehrin emini yapacagiz” diye konustu.

Programda konusan Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ise, "Bir müjde ile sözlerimi bitiriyorum. Biliyorsunuz biz geçtigimiz 1-2 ay içerisinde Üsküdar’imizin merkez mahalleleri ile alakali bir imar plani çalismasi yaptik. 11 mahallemizde biliyorsunuz en az 800 metrekarelik bir alan, bir tapu alanini toparlarsaniz buraya ilave 1-1.5 katlik yeni imar haklari getirdik. Bunlari mahallelerimizde, bütün mahallelerde ben özellikle gezdigim kahvelerde, derneklerde hemsehrilerimize anlattim. Simdi bu imar plani asil sizi ilgilendiriyor. Asil merkez mahallelerimizi, bu çarsimizi ilgilendiriyor. Bu ilave 1 kat konusu, hatta 1.5 kat konusu o buçuk dedigimin üsteki katin parapentlerinin yüksekligini 80 santimetreden 220 santimetreye çikartiyoruz. Bakin bu önemli bir konu, özellikle burada kapali çarsi, arkadaki çarsilar, eski adiyla Yunus Emre Hastanesinden devam eden alanlar, Ahmediye bölgesi, Hakimiyet-i Milliyet Caddesi yani Üsküdar’imizdaki tüm merkezdeki ticari alanlardaki bu alanlarin hepsi bu ilave imarlardan yararlaniyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA