'Gururlu Hissediyor' Paylasimi Yapan Tutuklu Sanik Gencay Korur, Esini Öldürdügünü Kiz Arkadasina Söylemis

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde 9 Agustos 2022 tarihinde bosanma asamasindaki esi Ayse Korur’u (38), kayinpederinin evinde av tüfegiyle vurarak öldürüp, sosyal medyadan ‘Gururlu hissediyor’ paylasimi yapan tutuklu sanik Gencay Korur’un (41), Çanakkale 3’üncü Agir Ceza Mahkemesinde davasinin 5’inci durusmasi görüldü. Bilirkisi tarafindan tutuklu sanik Gencay Korur’un cep telefonu incelendi. Mahkemeye sunulan raporda, Gencay Korur’un ‘askim’ diye kaydettigi kiz arkadasina cep telefonu kayitlarinda cinayetten bir gün sonra esini öldürdügünü söyledigi ortaya çikti.

'Gururlu Hissediyor' Paylasimi Yapan Tutuklu Sanik Gencay Korur, Esini Öldürdügünü Kiz Arkadasina Söylemis
Çanakkale’nin Ezine ilçesine bagli Sefersah Mahallesi Çay Sokak’ta 2022 yili Agustos ayinda meydana gelen olayda, Gencay Korur, bosanma asamasinda oldugu esi Ayse Korur’u kayinpederinin evinde tüfekle vurdu. Yaralanan Ayse Korur, Ezine Devlet Hastanesinde yapilan müdahalelere ragmen hayatini kaybetti. Cinayetin ardindan Gencay Korur, Çanakkale Il Emniyet Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ve Izmir Dikili Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan suç aleti ile birlikte yakalanarak gözaltina alindi. Çanakkale Il Emniyet Müdürlügüne getirilen Gencay Korur, emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Tutuklu sanik Gencay Korur’un Çanakkale 1’nci Agir Ceza Mahkemesinde yargilanmasina baslandi. Ezine ilçesinde bosanma asamasindaki esi Ayse Korur’u kayinpederinin evinde av tüfegiyle vurarak öldüren tutuklu Gencay Korur’un Çanakkale 3’üncü Agir Ceza Mahkemesinde davanin 5’inci durusmasi görüldü.

Tutuklu sanik Gencay Korur, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile durusmaya hazir bulunurken, Ayse Korur’un yakinlari da durusmaya katildi.

Durusma da tutuklu sanik Gencay Korur’a ait telefon kayitlarinin bilirkisi tarafindan incelenmesi sonucunda hazirlanan rapor mahkemeye sunuldu.

Bilirkisi raporunda Gencay Korur’un telefon rehberinde ‘Askim’ isimli kisiye 10 Agustos 2022 tarihinde cinayetten 1 gün sonra yazdigi mesajlar da su ifadeler yer aliyor:

"Gencay Korur; Ben Ayse’yi öldürdüm, kaçiyorum.

Askim; Ne zaman? Hani yapmaktan vazgeçmistin. Sen ciddi misin? O zaman neden teslim olmuyorsun da kaçiyorsun ki?

Gencay Korur; Olacagim.

Askim; Hani hapiste el üstünde tutarlardi, simdi ne degisti.

Gencay Korur; Gidiyorum. Teslim olacagim.

Askim; Öldügüne emin misin? Belki sadece yaralanmistir.

Gencay Korur; Ya salak salak konusma öldü diyorum".

Tutuklu sanik Gencay Korur, mahkemedeki savunmasinda bilirkisi raporunu kabul etmedigini belirterek, “3 kizim da benden degil. Çocuklar benden degil. Esim kimden hamile kaldi. DNA testi istiyorum” dedi.

Korur’un savunmanin ardindan mahkeme heyeti davayi 12 Mart tarihine erteledi.

Durusma sonrasi adliye çikisinda açiklama yapan müsteki avukati Ahmet Erzi, “Ayse Korur cinayetinde sanik her ne kadar namus cinayeti seklinde cinayeti isledigini beyan etmis ise de telefon yazismalarinda sanigin baska kadinlarla olan samimi konusmalari ayni zamanda birlikte oldugu kadinlara kendi esini Ayse Korur’u öldürecegine dair beyanlari ortaya çikmisti. Dolayisiyla namusa iliskin hiçbir sey yoktur, kalmamistir. Mevcut halden Cumhuriyet Savcimiz mütalaasini hazirlamak üzere dosyanin kendisine tevdi edilmesini talep etti. Önümüzdeki celse mütalaa açiklanacak. Biz mütalaanin agirlastirilmis müebbet olacagindan hiçbir süphe duymamaktayiz. Saniginda agirlastirilmis müebbet hapis cezasi alacagindan suandaki durum itibariyle hukuken de emin durumdayiz. Insallah hak ettigi cezayi alacak. Ayse Korur’u öldürdügünü kendi kiz arkadasina anlatiyor. Anlattiktan sonra da kiz arkadasinin söyle bir beyani var. Diyor ki; ‘Hani öldürmekten vazgeçecektin’ yani karisini öldür meyi daha önce planlayip, kendi kiz arkadasina anlatiyor. Ve öldürdükten sonra da kiz arkadasina bilgi veriyor; ‘ben karimi öldürdüm’ diye. Cep telefonu kayitlarinda var. Sevgilisini telefonuna askim diye kaydediyor. Daha sonra da karim beni aldatti diye savunma yapiyor. Yani ortada bir namusa iliskin herhangi bir durum söz konusu degil. Burada esini aldatan da sanigin kendisi, indirim almak için dava boyunca bir takim yalanlar, iftiralar atti. Lakin bunlarin hiç biri de gerçeklik payi noktasinda ortaya çikmadi. Sanigin en agir cezayi alacagindan biz artik eminiz” dedi.

Kaynak: İHA