Dügünde Fenalasan Adam 40 Dakika Boyunca Yapilan Kalp Masaji Ile Hayata Tutundu

Yegeninin dügününde kalp krizi geçiren 60 yasindaki sahis, dügün törenine katilan doktor ve hemsirelerin 40 dakika süren kalp masaji ile hayata tutundu.

Dügünde Fenalasan Adam 40 Dakika Boyunca Yapilan Kalp Masaji Ile Hayata Tutundu
Ankara’nin Çankaya ilçesinde yasayan 60 yasindaki Metin Bektas, yegeninin dügünü için Çankiri’ya gitti. Dügünde yüzükleri takarken rahatsizlanan Bektas, bir anda yere yigildi. Dügüne katilan hemsire ve birkaç doktor, Bektas’in kalp krizi geçirdigini fark ederek hemen kalp masajina basladi.

Vatandaslarin ihbari üzerine dügün yerine gelen ambulansa alinan Bektas’in kalp masajina hastaneye gidene kadar devam edildi. Hastanede acil servise alinan ve 40 dakika boyunca araliksiz kalp masaji yapilan Bektas, hayata geri döndü. Ritim bozuklugu nedeniyle kalp pili takilan Bektas, simdi saglikli günlerinin tadini çikariyor.

"Hemsire ve doktorlar müdahaleleri en iyi sekilde yaptiklari için hayatta kalmami sagladilar"

Yegeninin dügününde yüzükleri takmasinin ardindan baslayan eglence sirasinda rahatsizlandigini anlatan Metin Bektas, “O esnada bazi hemsire ve doktorlar da dügüne davetli oldugu için sansliydim. Orada bana ilk müdahaleyi yapmislar. Dilimi disari çikarmislar ve nefes almami saglamislar. Öte yandan bir arka sokaga ambulans ekipleri hasta getirmisler. Hemen onlar da geldi. 5 dakika içerisinde müdahale etmisler. Beni oradan alip Çankiri Devlet Hastanesi’ne sevk etmisler. Asagi yukari 15 dakikalik bir süreç geçmis ama müdahaleleri en iyi sekilde yaptiklari için hayatta kalmami sagladilar” dedi.



“Devamli gözetim altindayim”

Kalbinde yasanan ritim düsüklügü nedeniyle kalp pili sayesinde hayata tutundugunu ifade eden Bektas, “Sürekli her ay kan veriyorum, çünkü kan sulandirici hap kullanmami tavsiye ettiler. Çesitli ilaçlari tavsiye ettiler ve sürekli kullaniyorum. Devamli gözetim altindayim. Her iki ayda bir EKG ve diger tetkikler kontrol ediliyor” diye konustu.



“40 dakika kalp masaji uygulanarak hastanemize geldi”

29 Mayis Devlet Hastanesi’nde Uzman Doktor Ersin Doganözü ise, Bektas’in bir dügün sirasinda kalbinin durmasi sonucu hastaneye geldigini belirterek, “Hastamiz 40 dakika kalp masaji uygulanarak hastanemize geldi. Bu normal sartlar altinda çok uzun bir süredir fakat hastamizin yaninda saglik personellerinin olmasi en büyük sansiydi. Böyle durumlarda etkin kalp masaji çok önemlidir ve hastamizin hayatini kurtaran en temel noktalardan birisidir. Biz de yogun bakim tedavisini uyguladiktan sonra hastamizin anjiyosu ve kalp pili takilma islemleri için Ankara’ya sevkini gerçeklestirdik. Ankara’ya sevk olduktan sonra gerekli tani ve tedavisinin takibini yaptik” diye konustu.

Kaynak: İHA