DOSTEK Koleji Ögrencilerine Vergi Bilincini Anlatildi

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlügü ev sahipliginde Vergi Haftasi kapsaminda DOSTEK Koleji ögrencilerine yönelik seminer düzenlendi. SMMM Mehmet Ali Bayraktar’in konusmaci olarak yer aldigi etkinlikte ögrencilere vergi bilincinin olusmasi adina önemli bilgiler verildi.

DOSTEK Koleji Ögrencilerine Vergi Bilincini Anlatildi


Her yil Subat ayinin son haftasi çesitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftasi kapsaminda; Denizli OSB Bölge Müdürlügü’nün ev sahipliginde önemli bir seminere imza atildi. Denizli OSB Konferans Salonu’nda DOSTEK Koleji ögrencilerine yönelik düzenlenen seminerde SMMM Mehmet Ali Bayraktar konusmaci olarak yer aldi. Bayraktar, DOSTEK Koleji ögrencilerine verginin önemi hakkinda bilgiler verirken seminer kapsaminda ögrencilerde vergi bilincinin olusmasi amaçlandi.

Düzenlenen etkinlige dair açiklamalarda bulunan SMMM Mehmet Ali Bayraktar; “Meslekte 41’inci yilimi kutluyorum. Bu meslegi yapmak kolay degil. Vergi var. Verginin ucunda devlet, maliye ve kamu harcamalari var. Dolayisiyla vergi son derece önemli. Kendi ofisimde sanayiciye, is insanlarina mesleki olarak danismanlik ve denetim hizmetleri sunuyorum. Bilindigi üzere bu hafta Vergi Haftasi ve bu kapsamda pek çok etkinlik düzenleniyor. Vergi bilincini olusturmaya çalisiyoruz. Biz de bu çerçevede DOSTEK Koleji ögrencilerine vergi bilincini Vergi Haftasi’nda anlatmak istedik. Vergi olmadan kamu hizmetlerinden yararlanmak hiçbir sekilde mümkün degildir. Devletin ve kamu harcamalarinin finansmani ancak vergiyle mümkün. Borçlanma ile yapilan bir harcama ekonomimize oldugu gibi topluma da çok ciddi zararlar vermektedir. Enflasyonu ve bütçe açiklarini olusturuyor. Bireylerin, toplumun, isletmelerin, sanayicilerin ve mükelleflerin kazandiklarindan ve tüketimlerinden ortaya çikan harcamalarindan bir vergi olusturarak; bu verginin de kamu yararina kullanilmasini beklemekteyiz. Bunu gerçeklestirdigimizde müreffeh bir Türkiye’ye kavusacagiz” dedi.



“Vergiler ülkenin gelismesinde büyük önem arz ediyor”

Verginin önemine vurgu yapan Denizli OSB Yönetim Kurulu Baskani M. Abdülkadir Uslu ise “Kamusal hizmetlerin yerine getirilebilmesi için yapilacak harcamalarda vergiler, çok önemli bir mali kaynak olusturuyor. Bu nedenle vergiler ülkenin gelismesinde oldukça büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda bizler de ‘egitim temelden baslar’ anlayisiyla vergi bilincinin olusmasi adina DOSTEK Koleji ögrencilerimizi alaninda uzman bir isimle bulusturduk. Ögrencilerimiz için oldukça verimli bir seminer oldugunu düsünüyor, Sayin Mehmet Ali Bayraktar’a verdigi bilgiler için çok tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

DOSTEK Koleji Müdür Yardimcisi Emel Gönenmis’in SMMM Mehmet Ali Bayraktar’a tesekkür plaketi ve DOSTEK Koleji ögrencilerinin ürettigi hediyelerin takdimi ile seminer sona erdi.
Kaynak: İHA