Dört Yilda Bir Gelen Mutluluk Açiklamasi 29 Subat'ta 'Evet' Dediler

Hatay’da 4 yilda bir denk gelen 29 Subat’ta hayatlarini birlestirmek isteyen çiftler, evlendirme dairesinin yolunu tuttu. Evliliklerini farkli bir tarihe denk getirmek isteyen çiftler, birbirlerine ’evet’ dedi.

Dört Yilda Bir Gelen Mutluluk Açiklamasi 29 Subat'ta 'Evet' Dediler
Artik yil uygulamasiyla subat ayinin 4 yilda bir 29 çektigi güne nikah tarihlerini denk getirmek isteyen çiftler, Antakya Belediyesi’ne basvuru yapti. Nikah günü olarak 29 Subat’i seçen Fatma Sait ve Abdulkadir Barzit çifti, birbirlerine ’evet’ dedi.

Damat Abdulkadir Barzit, günün kendileri için normal bir gün oldugunu, önemli olanin aile cüzdanini almak oldugunu söyledi.



29 Subat’in 4 yilda bir geldigi için çiftlerin çok fazla nikah tarihi almak istemediklerini belirten Nikah Memuru Niyazi Yalçin ise, "29 Subat’ta Türk milleti çok tarihlere takintisi oldugu için çok fazla bu tarihe nikah alinmiyor. Ama iste az önceki çiftlerimiz, Suriyeli vatandaslarimiz için tarihin çok önemli olmadigini gördük. Önemli olan resmiyet, nikah cüzdaninin olmasidir. Bizimkilerde de tabii bazen istisnalar, çok tarihe önem vermeyenler, önemli olan resmiyet deyip o sekilde nikah tarihi alan arkadaslarimiz da oluyor. Çiftlerden bayanlar 4 yilda bir kutlanacagi için özellikle istemiyorlar. 4 yilda bir nikah tarihi mi olur düsüncesiyle, ’Biz her yil nikah tarihimizi kutlayacagiz’ seklinde söylemler ile genelde istemiyorlar. Erkeklerden yana sikinti yok, onlar her türlü 4 yili kabul ediyorlar. Ama bayanlarda bu konuda sikinti var" seklinde konustu.

Kaynak: İHA