'Cumhuriyete Dogru' Tiyatro Oyunu Malatya'da Izleyicilerle Bulustu

Millî Egitim Bakanligi’nin Cumhuriyetin 100. yili projeleri kapsaminda hazirladigi ‘Cumhuriyete Dogru’ adli tiyatro oyunu Malatya’da da izleyici ile bulustu.

'Cumhuriyete Dogru' Tiyatro Oyunu Malatya'da Izleyicilerle Bulustu
Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusundaki kahramanlik hikayesinin anlatildigi ‘Cumhuriyete Dogru’ adli tiyatro eseri, Millii Egitim Bakanligi tarafindan 110 kisilik dev sanatçi kadrosuyla ücretsiz olarak ögretmenler ve vatandaslarla bulusturuluyor.

Malatya Inönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen ‘Cumhuriyete Dogru’ tiyatro oyunu bir ögretmenin sehitligi ziyaret ederek 10 yasindaki ögrencisi Ali’ye, Cumhuriyetimizin nasil ilan edildigini anlatmasi ile basliyor. Mustafa Kemal Pasa ve silah arkadaslarinin Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni kurmasi ile devam eden süreçte, Milli Mücadele kahramanlarinin ve Türk halkinin tek yumruk olusu ve kanlarinin son damlasina kadar savasarak milli mücadeleyi nasil kazandigi konu ediliyor. Tiyatro oyunu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan edisi ile tamamlaniyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin Türk milletini arkalarina alip Milli Mücadele’yi baslatarak Türkiye Cumhuriyeti’ni nasil kurduklarini gözler önüne seren tiyatro eseri, Bora Severcan tarafindan yazildi ve yönetildi. Koreografide Özgür Adam Inanç ve Serhat Güdül’ün imzalari bulunan tiyatro oyununun orijinal müzikleri ise Selim Atakan tarafindan bestelendi. Proje yapimciligini Volkan Severcan üstlenirken, proje danismanligini ise Doç. Dr. Ibrahim Saritas yapti.

Tiyatro gösterimine Malatya Il Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir ile kurum müdürleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA