Çevre Okuryazari Gençler Ödüllendirildi

Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü ortakliginda yürütülen Çevre Okuryazari Yetistirme Projesi kapsaminda “Su Tasarrufu ve Kuraklik” modülünde birinci olan Sakarya Ortaokulu ögrencilerine basari belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Çevre Okuryazari Gençler Ödüllendirildi
Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü ortakliginda yürütülen Çevre Okuryazari Yetistirme Projesi kapsaminda “Su Tasarrufu ve Kuraklik” modülünde birinci olan Sakarya Ortaokulu’nda egitim gören ögrenciler, basari belgeleri ve hediyelerine kavustu. Çocuklarin mutlulugu ve enerjisi karsisinda duydugu heyecani belirterek söze baslayan Büyüksehir Belediye Baskanvekili Arif Bayrak, “Alt yapidan üst yapiya, kentsel dönüsümden çevre sorunlarina kadar her türlü konuyla ilgileniyoruz. Kadin kooperatiflerine, yaslilarimiza ve gençlerimize destekler sagliyoruz. Toplumun her kesiminin yaninda olmaya çalisiyoruz. Büyüksehir Belediyesi olarak en büyük amacimiz gençlerimizin sporla, ilimle, bilimle, sanatla büyümesidir. Istifade edebileceginiz ve sayilari giderek artan gençlik merkezlerimizde, kütüphanelerimizde güvenli ve temiz bir ortamda çalismalarinizi yapabilirsiniz. Kültür, sanat etkinliklerimizi mutlaka takip edin. Birçok sportif etkinlik ve olimpiyatlar da düzenliyoruz. Spor tesislerimizden de istifade etmelisiniz. Sizlerin proje ve fikirleri çok önemli, bizler her zaman yaninizdayiz. Projede emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Dereceye giren ögrencilerimizi tebrik ediyor, basarilar diliyorum” dedi.

Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Yunus Bulut, Bursa Büyüksehir Belediyesi ile beraber Türkiye’ye örnek olacak çalismalar yaptiklarini söyledi.

Gençlerin çevreyi önemseyen çalismalariyla ümitli olduklarini belirten Bulut, derece alan okulu ve ögrencileri tebrik etti.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Metin Sezer, üniversite düzeyinde bile düsünülmemis bazi çalismalari bu proje dahilinde Sakarya Ortaokulu’nda gördügünü belirterek, dereceye giren ögrencileri tebrik etti.

Projeye “Su Tasarrufu ve Kuraklik” modülünde katki saglayan Türkçe Ögretmeni Serap Aydin, insanlarin daha saglikli, daha güvenli bir çevrede dogadaki kaynaklari koruyarak yasamalarini amaç edinerek projeye basladiklarini belirtti.

Konusmalarin ardindan 5/G sinifindan projede yer alan ögrenciler, sahnede çevre duyarliligi ile ilgili besteledikleri “Su gibi olsa her sey” adli sarkiyi söyledi.

Projede yer alan ögrencilere basari belgeleri ve hediyeleri, Baskanvekili Arif Bayrak ve protokol üyeleri tarafindan takdim edildi. Program, proje kapsaminda ögrencilerin hazirladiklari afis ve eserlerden olusan serginin gezilmesiyle sona erdi.

Sakarya Ortaokulu’nda düzenlenen programa Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Arif Bayrak, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Yunus Bulut, Ilçe Milli Egitim Müdürü Metin Sezer, Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Yildiz Odaman Cindoruk, Sakarya Ortaokulu Müdürü Erhan Simsek, okul ögrencileri, ögretmenler ve veliler katildi.

Kaynak: İHA