Bu Dönemde Yaban Domuzu Ile Mücadele Yasak

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nce, zirai mücadele çerçevesinde, 18 Subat 2024 Pazar günü aksamindan itibaren yaban domuzlari zarari ile mücadelenin gebelik ve dogum dönemlerinin dikkate alinarak 15 Mayis 2024 tarihine kadar yasaklandigi bildirildi.

Bu Dönemde Yaban Domuzu Ile Mücadele Yasak
Yapilan açiklamada, 5996 sayili Veteriner Hizmetleri, Bitki Sagligi, Gida ve Yem Kanunu çerçevesinde tarim alanlarinda çiftçilerin bin bir zahmetle emek vererek yetistirdigi ürünlere zarar veren yaban domuzlarinin kontrol altina alinmasi ve zararlarin en aza indirilmesi amaciyla popülasyonlarinin arttigi tespit edilen alanlarda tarimsal ürünlerin korunmasi amaciyla yaban domuzu ile mücadeleye izin verildigi, ancak gebelik ve dogum dönemlerinin dikkate alinarak 15 Mayis 2024 tarihine kadar bu iznin kaldirildigi bildirildi.

Çiftçilerin beyanlarina istinaden, teknik ekiplerin yaptigi inceleme ve kontrollerde yaban domuzu popülasyonunun hizla arttigi belirlendi. Yaban domuzlarinin ayrica 2023 yilinda 30 bin 520 dekar tarim alaninda zarar olusturdugu ve tespit edilen bu zararin maddi degerinin 43 milyon 396 bin 950 TL oldugu vurgulandi.
Kaynak: İHA