Baskan Ergün Kurtulus Müzesinde Incelemelerde Bulundu

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Milli Mücadele döneminde Manisa’da yasanan olaylara taniklik edilmesine imkan saglayacak olan Manisa Kurtulus Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

Baskan Ergün Kurtulus Müzesinde Incelemelerde Bulundu
Yunan isgali öncesi, esnasi ve sonrasinda Manisa halkinin yasadiklarini yansitacak olan Manisa Kurtulus Müzesi’nde insaat çalismalari tüm hiziyla sürüyor. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Manisa’nin geçmisine isik tutacak olan Kurtulus Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Baskan Cengiz Ergün’e incelemeleri esnasinda Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Fen Isleri Dairesi Baskani Ugur Topkaya, Sube Müdürleri ile teknik ekipler eslik etti. Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu ve Fen Isleri Dairesi Baskani Ugur Topkaya’dan projeyle alakali bilgiler alan Baskan Ergün, santiye sahasinda da incelemeler yapti.

"Geçmisi unutturmamak adina çok önemli bir proje"

Kurtulus Savasi dönemindeki Manisa tarihinin günümüz ve gelecek kusaklara aktarilmasi amaçlanan müzede 1919 ve 1922 yillari arasindaki olaylarin belgelerinin yer alacagini aktaran Baskan Cengiz Ergün, "Kurtulus Müzemiz gelecek nesillere geçmisi unutturmamak adina hazirladigimiz çok önemli bir proje. Çalismalari tamamladigimizda, Manisa’nin geçmisine isik tutacak bir eser ortaya çikacak" dedi.

Kaynak: İHA