Basaksehir'de Gönüllülük Zirvesi Düzenlendi

Basaksehir’de gönüllülük konusunda toplumsal farkindaligin arttirilmasi için Gönüllülük Zirvesi düzenlendi. Düzenlenen zirvede gönüllülügün yayginlasmasi önündeki engellerin kaldirilmasi ve çözüm önerilerin gelistirilmesi konusunda çalistaylar yapildi.

Basaksehir'de Gönüllülük Zirvesi Düzenlendi
Basaksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Gönüllülük Zirvesi’nde karsiliksiz sevgi, yardimlasma ve paylasmanin yayginlastirilmasi konusunda çalistaylar düzenlendi.

2 oturumdan olusan zirvede gönüllülügün yayginlastirilmasi, önündeki engeller ve çözüm önerilerinin yani sira sivil toplum kuruluslari ve kurumlar arasindaki is birliginin gelistirilmesine yönelik atilacak adimlar ele alindi. Programda akademisyenler ve sivil toplum kuruluslarinda görev alan gönüllüler yer aldi.

Programa katilan Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu düzenlenen programla alakali, “Bugün gönüllülük zirvemizi tüm gün boyunca konusacagiz. Yapilan çalisma içerisindeki paydaslarimizin katkilariyla güzel bir proje oldugunu ve sonuçlarinin da ülkemizdeki her bir kuruma STK kurulusuna faydasi olacagini düsünüyoruz. Gönüllülük zirvesinde sadece gönüllülük ile olan çalismalari ve oradaki beyanname içeresinde ki çalismalar olmayacak. Gönüllülük ile ilgili STK kurullarinin kurumsallasmasi yönünde ve yapilan çalismalarda is gücü yönetimi konusunda da buradan güzel sonuçlar çikacagina inaniyoruz. Daha önce gençlik çalistaylarinda elde etmis oldugumuz sonuçlari Basaksehir olarak kullandik ve gerçekten çok faydali oldu. Gönüllülük zirvesinde güzel fikirler çikacak ve insallah buradaki fikirleri biz önce Basaksehir’de, sonra da Türkiye’nin tüm sehirlerinde kullanilmasini saglayacagiz” ifadelerini kulandi.
Kaynak: İHA