Bakan Yumakli Açiklamasi 'Yerli Ve Milli Tohum Için Firmalar Çalisiyor'

Kirsehir’de Tarim Arazileri Kullanimi Etkinlestirilmesi Projesi içerisinde yer alan ’Tohum Dagitim’ programina katilan Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, yerli ve milli tohum üretimi için firmalarin çalistigini söyledi.

Bakan Yumakli Açiklamasi 'Yerli Ve Milli Tohum Için Firmalar Çalisiyor'
Ziyaretlerine Kirsehir Valiliginde seref defterini imzalayarak baslayan Bakan Yumakli, Tarim ve Orman Il Müdürlügünde yaptigi konusmada, "Güçlü bir Türkiye istiyorsak bunun yolu güçlü tarimdan geçer. Dolayisiyla hep beraber, el ele omuz omuza vererek insallah biz bu hedeflerin tamamina ulasacagiz. Ben üretim yapan bu ülkeye katki veren, kim olursa olsun hepsinin basimizin üzerinde yeri oldugunu bir kez daha sizlerin huzurunda ifade istiyorum. Üreten herkesten Allah razi olsun" dedi.

Üretim yapan çiftçilerle bulusulacagini aktaran Bakan Ibrahim Yumakli, "Siz bir dönümlük yere ektiginiz tohumdan 300 kilogram yerine 400 kilogram alabilecek bir potansiyele sahipseniz ve baslangiç noktasi tohumsa bunun da temel sarti o tohumun sertifikali olmasi. Önümüzdeki dönem için en çok duydugunuz ve bundan sonra da duymaya devam edeceginiz hususlardan bir tanesi de üretim planlamasi. Türkiye’nin kendi vatandasini gida arz güvenligi açisindan herhangi bir sorun yasatmayacak bir potansiyele sahip oldugunu biliyoruz. Hatta daha fazlasini da yapabilir. Ülkeye gelen turistlerin, misafirlerin ihtiyacini karsilayabilir. Ve bunlarin da ötesinde ihracat yaparak ülkeye döviz kazandirmak mümkün. Geçtigimiz yil bu rakam 31 milyar dolar oldu. Bunlar hep sizin sayenizde, sizin ürettiginiz ürünlerden oldu. Biz istiyoruz ki daha fazlasi olsun. Ve elde edilen bu refahtan herkes esit bir sekilde faydalanmis olsun insallah. Bugün bes yüz çiftçimize yüzde altmis hibeli olarak sertifikali yaglik ayçiçegi tohumunu 575 çiftçimize yüzde 50 hibeli olarak yerli ve milli nohut tohumunu dagitmis olacagiz" diye konustu.

Bakan Yumakli’nin konusmasinin ardindan Kirsehirli çiftçilere tohum dagitimi yapildi.
Kaynak: İHA