Bahçesine Giren Çocuklari Dövdügü Iddiasi Cinayetle Bitti

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bir kisinin, bahçesine giren çocuklari dövdügü iddiasi üzerine çikan kavgada biçaklanarak öldürülmesine iliskin yargilanan 1’i tutuklu 2 sanik ilk kez hakim karsisina çikti. Tutuklu sanik savunmasinda, "Ben emniyette basit yaralama olayi oldugunu düsünüyordum. Utanç, vahim olayla karsi karsiya kalacagimi bilmiyordum. Süleyman’in vefat haberini cezaevinde aldim. Maktulün ailesinden özür diliyorum" ifadelerini kullanarak aileden özür diledi. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargilanan sanigin da tutuklanmasina karar verdi.

Bahçesine Giren Çocuklari Dövdügü Iddiasi Cinayetle Bitti
Donanma Mahallesi’nde 3 Ekim 2022’de meydana gelen olayda, iddiaya göre Süleyman Kabadayi, bahçesine giren Y.E.K. (16) ile kuzeni A.K.’yi (17) dövdü. Bunu ögrenen Y.E.K.’nin babasi Ömer K. ile A.K.’nin amcasi Serkan K., Süleyman Kabadayi’nin evine gitti. Aralarinda çikan kavgada Süleyman Kabadayi ve oglu Ahmet Hakki Kabadayi Ömer K. tarafindan biçaklandi. Süleyman Kabadayi’nin esi de darp edilerek kolu kirildi. 2 süpheli olay yerinden uzaklasirken, hastaneye kaldirilan Süleyman Kabadayi, yapilan tüm müdahaleye ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Olaya iliskin gözaltina alinan Ömer K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Serkan K. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

"Maktul oglum ve kuzenini dövmüs"

Saniklar hakkinda Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesince açilan davanin ilk durusmasi görüldü.

Durusmaya tutuklu sanik Ömer K., tutuksuz sanik Serkan K., Kabadayi’nin ailesi, taniklar ve taraf avukatlari katildi.

Savunmasi için söz hakki verilen Ömer K., "Olay aksami saat 19.00 siralarinda oglum beni arayarak ’Biri beni ve kuzenimi dövdü. Annem bizi döven kisinin yanina gidiyor, anneme de bir sey yapacaklar diye korkuyorum’ diyerek agladi. Oglum Y.E.K. maktulün bahçesinden geçmis. Bu yüzden maktul, oglum Y.E.K. ve kuzeni A.T.’yi dövmüs. Yanimda bulunan amcamin oglu Serkan ile olayin yasandigi yere gittik. Bahçenin duvari ve kapisi yoktu" dedi.



"Kendimizi korumak ve sahislari kendimizden uzaklastirmak amaciyla biçagi kullandim"

Olay günü amaçlarinin sadece konusmak oldugunu ifade eden Ömer K., "Ben arabada beklerken Serkan ise çocuklari döven Süleyman ile konusmaya gitti. Bir dakika sonra bagiris ses geldi. Bir gün önce kurban kestigim için arabamda biçak vardi. Sesleri de duyunca biçagi alip olay yerine gittim. Bahçeye girdigimde Serkan’in yerde birinin de üstünde oldugunu gördüm. Bunun üzerine ’Biz konusmaya geldik, siz ne yapiyorsunuz?’ diye bagirdim. Maktul Süleyman’in oglu Ahmet üstüme biçakla geldi ancak biçagi düsürdügü için kullanamadi. Ahmet ile bogusmaya basladik. Biri basima sert bir cisimle vurdu. Kendimizi korumak, sahislari kendimizden uzaklastirmak amaciyla biçakla sahislarin bacagina vurdum" seklinde konustu.



"Utanç, vahim olayla karsi karsiya kalacagimi bilmiyordum"

Sahislarin biçagi görünce kendilerini biraktiklarini dile getiren Ömer K., "Çocuklari mahalleye götürdüm ve emniyete gidip teslim oldum. Bana baba ve oglu vurdu. Basima, sirtima, gögsüme yumrukla vurdular. Ben emniyette basit yaralama olayi oldugunu düsünüyordum. Utanç, vahim olayla karsi karsiya kalacagimi bilmiyordum. Süleyman’in vefat haberini cezaevinde aldim. Ticari kimligim vardi, yüzlerce projem, çalisanim vardi. Aylarca, günlerce bekledim belki yanlislik vardir diye. Maktulün ailesinden özür diliyorum. Maktulün evine olay çikarmaya degil, konusmaya gittim" ifadelerini kullandi.

"Baba ve oglu üstüme çullaninca Ömer beni kurtarmaya çalistigi esnada biçaklanma olayi yasanmis"

Tutuksuz sanik Serkan K. ise savunmasinda, "Ömer’i oglu aradi ve eve gidecegini söyledi.

Olayi ögrenince ben de Ömer ile birlikte eve gittim. Çocuklarla konustan sonra olayin gerçeklestigi yere gittik. Ömer’e arabada kalmasini, ben konusup gelecegimi söyledim. Balkonda oturan 3 kisiye, ’Siz mi çocuklari dövdünüz?’ dedim. Süleyman, ’Ben dövdüm, küfürlü konustular’ dedi ve baba ogul beni darp etti. Önce maktul, daha sonra oglu bana saldirdi. Daha sonra Ömer beni alip götürdü. Mahalleye gidince Ömer karsi tarafi bacagindan biçakladigini söyleyerek emniyete gidecegini söyledi.

Beraber emniyete gittik. Ben hiç maktul ve oglunu dövmedim. Baba ve oglu üstüme çullaninca Ömer beni kurtarmaya çalistigi esnada biçaklanma olayi yasanmis" dedi.



"Sanik Ömer, esimi oyarak biçaklamis"

Saniklardan sikayetçi olan Süleyman Kabadayi’nin esi Serife Kabadayi, "Olay tarihinde ben balkonda otururken esim de kapida sigara içiyordu. 2 kisi kosarak geldi ve ’Burasi Süleyman Kabadayi’nin evi mi? dedi.

Bu sira oglum Ahmet uyuyordu. Ogluma, ’Babani soruyorlar’ dedim ve kapiya çiktim. O sirada 2 kisinin esimle bogustuklarini gördüm. Ömer, oglumu 3 yerinden biçakladi. Ben bagirinca beni tutup yere firlattilar hatta kolum kirildi. Esimi biçaklayip kaçtilar. Olay kapimizin önünde oldu. Madem konusmaya geldiler yanlarinda neden biçak vardi? Esimin çocuklari dövdügünü görmedim, böyle bir sey olamaz. Saniklarin dedigine göre esim çocuklari dövdüyse eve polisle gelselerdi. Sanik Ömer esimi oyarak biçaklamis. Saniklarla birbirimizi tanimayiz. Sikayetçiyim" diye konustu.



"Beni de babami da Ömer biçakladi"

Saniklarin geldigi anda evde uyudugunu belirten maktulün oglu Ahmet Hakki Kabadayi, "Annem, ’Birileri geldi’ diye bana seslendi. Asagiya indigimde 2 kisinin babami dövdügünü gördüm. Annemi, beni ve babami darp ettiler. Ömer, beni ve babami da biçakladi. Esime de biçagi salladi. Ben elimi saniklara kaldirmadim. Beni de babami da Ömer biçakladi" seklinde konustu.



"Süleyman, ’Bahçemde ne ariyorsun?’ deyip bana tokat atti"

Olaya iliskin dinlenen sanik Ömer K.’nin tanik oglu Y.E.K. (16), "Kuzenim ile eve giderken sakalasip oyun oynuyorduk. Kuzenim A.K.’den saklanmak için baska yola girdim. O esnada da kuzenime argo kelime kullandim. Bu esnada adini sonradan Süleyman oldugunu ögrendigim kisi, ’Bahçemde ne ariyorsun?’ deyip bana tokat atti. Kuzenim, ’Amca neden tokat attin? Bir sey yapmadi’ deyince onunda gögsüne yumruk atti. Biz polisi arayarak sikayetçi olmak istedigimizi söyledik ancak yasimizdan dolayi ailemizle birlikte sikayetçi olabilecegimizi söylediler. Eve gittigimde anneme olayi anlattim. Annem, bizi döven kisilerin oldugu ikamete dogru giderken babami aradim ve olanlari anlattim. Babam gelince beraber olayin gerçeklestigi yere gittik. Olay nasil gerçeklesti bilmiyorum karsi taraftan bir kisinin elinde biçak gördüm. Babamin elinde biçak görmedim" ifadelerini kullandi.

"Serkan amcam bizi döven kisi ile konusmak için evlerine gitti"

Tanik olarak dinlenen sanik Serkan K.’nin yegeni A.K. (17) ise, "Eve dogru giderken kuzenimle oyun oynuyor, sakalasiyorduk. O sirada bir amca küfür etti ve ’Nasil buradan geçersiniz’? diyerek kuzenime tokat atti, bana da yumruk atti. Polisi aradigimizda yasimiz küçük olmasi sebebiyle ailemizle birlikte sikayetçi olabilecegimizi söylendi. Daha sonra olayi Serkan ve Ömer amca ögrendi. Serkan amcam bizi döven kisi ile konusmak için evlerine gitti. O sirada birinin biçakla indigini gördüm ancak biçaklanma olayini ve Ömer amcamda biçak görmedim" dedi.

Mahkeme heyeti, Ömer K.’nin tutukluluk halinin devamina, tutuksuz sanik Serkan K.’nin ise tutuklanmasina karar vererek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA