'Anucur Çetesi' Üyelerinden Internet Kafeye Silahli Saldiri

Kagithane’de 1 polisin sehit edildigi, 1 polisin yaralandigi operasyonda adi geçen ‘Anucur Çetesi’ üyelerinin Kagithane’de bir internet kafeye silahli saldiri ve Sariyer’de polis denetim noktasinda durdurulan araçtan kaçan sahislar oldugu tespit edildi. Uzun namlulu otomatik silah ile gerçeklestirilen silahli saldirinin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çikarken, olaya karisan 8 süpheli es zamanli operasyonla yakalanarak gözaltina alindi.

'Anucur Çetesi' Üyelerinden Internet Kafeye Silahli Saldiri
Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan suç örgütlerinin desifre edilmesine yönelik yapilan çalismalarda, 20 Subat 2024 tarihinde Kagithane’de bir internet kafe içerisinde otomatik silahlarla düzenlenen silahli saldiri olayi ve 23 Subat tarihinde Sariyer ilçesinde polis denetim noktasindan araci terk ederek kaçmalari üzerine polis ekipleri çalisma baslatti. Bahse konu her iki olayla alakali yapilan çalismalarda her iki olaya karisan 8 süphelinin kimlikleri tespit edildi. Yapilan incelemelerde tespit edilen 8 süphelinin kamuoyunda ‘Anucur Çetesi’ olarak adlandirilan suç örgütü üyeleri oldugu tespit edildi.

Silahlar internet kafeye silahli saldirida kullanilmis

Kagithane’de bir internet kafe içerisinde otomatik silahlarla düzenlenen silahli saldiri olayinin failleri olan ‘Anucur Çetesi’ suç örgütü üyelerinin ayni zamanda 23 Subat tarihinde Polis ekiplerinin Sariyer’de yaptigi uygulamada araci terk eden sahislar oldugu ve bu sahislarin yakalanmasina yönelik çalismasi baslatildi.

Sariyer’de polis denetim noktasinda araci terk ederek kaçan sahislar için yakalama çalismasi baslatmisti. Araçta yapilan incelemelerde 1 adet uzun namlulu otomatik silah, 1 adet tabanca ele geçirilmisti. Araç içerisinde ele geçirilen uzun namlulu otomatik silah ve tabanca üzerinde yapilan balistik incelemede 20 Subat tarihinde internet kafeye gerçeklestirilen silahli saldiri eyleminde kullanildigi belirlendi.

Sahislara es zamanli operasyon

Tespit edilen 8 sahsin yakalanmasina yönelik 24 Subat 2024 tarihinde es zamanli operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda 8 sahis yakalanarak gözaltina alindi. Gözaltina alinan sahislar adliyeye sevk edildi. Çikarildiklari mahkemece sahislardan 4’ü tutuklanirken, 4 sahis adli kontrol sarti ile serbest birakildi.
Kaynak: İHA