Alanya'ya Teknopark Geliyor

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel ve Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Alanya Teknopark Projesi için protokole imza atti. Belediye ve Üniversite is birliginde yapilacak Alanya Teknopark kisa sürede tamamlanarak bölgenin en önemli teknoloji merkezi haline gelecek.

Alanya'ya Teknopark Geliyor
Tüm dünyadaki teknolojik gelismeleri yakindan takip eden ve Alanya’yi akilli bir sehir haline getirmek için bugüne kadar çok büyük adimlar atan Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Alanya halkina Teknopark müjdesi verdi. Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner ile bir araya gelen Baskan Yücel, Alanya Belediyesi ve Alanya Üniversitesi isbirliginde hayata geçirilecek, Alanya Teknopark protokolü imzaladi. Antalya’nin üçüncü teknoparki olacak proje, Alanya’nin teknolojik ve ekonomik dönüsümüne öncülük edecek.

Her iki kurumun ortaklasa çabalari ile kisa süre içerisinde hayata geçirilecek olan Teknopark’in, Alanya ve çevresinin teknolojik gelisimine önemli katki saglamasi planlaniyor. Alanya Teknopark ile bölgedeki teknoloji ve girisimcilik potansiyeli desteklenerek, ilçenin ekonomik ve sosyal yapisina önemli katkilar saglamak hedefleniyor. Ayrica, Teknopark’in Alanya’nin ekonomik ve sosyal yapisina katki saglamasinin yani sira Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini destekleyerek, Alanya’daki gençlere ve girisimcilere büyük firsatlar sunmasi öngörülüyor. Alanya’nin turizm ve tarim gibi geleneksel sektörlerinin yani sira alternatif girisimlerin de tesvik edilmesini de Teknopark ile saglanacak. Teknopark, bölgedeki üniversiteler, teknoloji sirketleri ve girisimciler arasinda is birligini tesvik edecek bir platform olarak hizmet verecek. Alanya Teknopark Projesi ile bölgenin ekonomik ve teknolojik dönüsümüne öncülük edilerek, Alanya’yi bölgenin önemli bir teknoloji merkezi haline getirmek amaçlaniyor.

"Alanya’miza hayirli olsun"

Imza töreninde konusan Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, "Alanya Belediyesi ile hayata geçirecegimiz Teknopark simdiden Alanya’miza hayirli olsun. Teknoparklar üniversite sanayi isbirliginin gerçeklestirildigi ve girisimcilerin gözdesi olacak önemli merkezlerdir. Insallah Alanya’mizda da böyle bir teknoloji merkezi yakin zamanda faaliyete geçecek. Bundan dolayi Sayin Baskanima çok tesekkür ediyorum" dedi.



"Bu sehrin gelisimine, degisimine teknoloji ile destek verecegiz"

Baskan Yücel ise, “Bugün Alanya’mizin en önemli günlerinden birisi. Çünkü teknolojinin ticarete dönüsmesini saglayan Teknopark’in imza günüydü. Alanya Üniversitemiz ile yaptigimiz protokol geregi Teknopark’i hayata geçirecegiz. Üniversite ile yerel yönetimlerin birlikte hareket ettigi ülkemizdeki üçüncü teknopark olacak. Bu sehrin degisimine, gelisimine teknoloji ile destek vererek, sosyo-ekonomik dengeyi korumak ve gelistirmek için Teknopark’i hayata geçirecegiz. Kentimize hayirli ugurlu olsun.” diye konustu.

Kaynak: İHA