Alaca'da Vatandasa Brosür Dagitilarak Dolandiricilik Uyarisi Yapildi

Çorum Alaca Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, vatandaslara, içeriginde sosyal medya dolandiriciligina karsi alinmasi gereken tedbirlerin yazili oldugu brosür dagitti.

Alaca'da Vatandasa Brosür Dagitilarak Dolandiricilik Uyarisi Yapildi
Alaca Ilçe Emniyet Müdürlügünden yapilan yazili açiklamaya göre, ekipler, sosyal medya dolandiriciligina dikkat çekmek amaciyla Cumhuriyet Meydani’nda vatandaslari bilgilendirdi.

Vatandaslarin internet üzerinden yaptiklari oto kiralama, online alisveris, yedek parça alimi, tatil plani gibi islemlerde dolandirilabildigine dikkati çekilen açiklamada su ifadelere yer verildi: “Bunun yani sira dolandirici sahislar kullandiklari çesitli bilgisayar programlari sayesinde vatandaslarimizin telefon ekraninda ‘polis tarafindan araniyor’ gibi gözükecek sekilde arama yaparak güvenlerini kazanmaktadirlar. Daha sonraki asamalarda ise verdikleri hesap numaralarina para havale edilmesi, ‘para ve altinlarin çöp kutulari, park veya sokaklara birakilmasi istenmektedir. Polis, jandarma, cumhuriyet savcisi veya herhangi bir kamu personeli hiçbir sekilde vatandaslarimizdan elden ziynet esyasi, para teslimi veya havale, EFT yapilmasini katiyen talep etmez. Sizi telefonla arayarak kendisini polis, savci, asker olarak tanitip, bankaya para yatirmanizi veya bir yere para, altin birakmanizi isteyenlere asla inanmayin. Böyle durumlarla karsilasmaniz halinde 112 acil çagri hattini arayin veya en yakin emniyet birimine müracaat edin”.
Kaynak: İHA