AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ömer Çelik Açiklamasi '28 Subat'i Savunan Zihniyet Halen Diridir'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “28 Subat’i savunan zihniyet halen diri. Hiç utanmadan bir yorumcu ona darbe bile dememek lazim bu darbe degil çünkü parlamento açikti diyebiliyor. Bu zihniyet halen diridir. Türkiye’de demokrasi mücadelemiz sona ermemistir" dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ömer Çelik Açiklamasi '28 Subat'i Savunan Zihniyet Halen Diridir'
AK Parti Il Binasi’nda düzenlenen toplantida konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 28 Subat’in yil dönümünde bazi zihniyetlerin halen o günleri savundugunu söyledi.

Çelik, Türkiye’deki demokrasi mücadelesinin sona ermedigini aktararak, “Bu seçim sürecinde Türkiye’de ki tartismalari bir kere daha yakindan izleme firsati buluyorsunuz. Dün gece özellikle bazi programlara baktim. Ne konusuluyor, bazilari bunca acidan sonra o günleri nasil anlatacak diye baktim. Kuskusuz ahlaki tutarliliga sahip demokrat insanlar o günlerin ne kadar büyük kötü günleri oldugunu hatirlayarak analizlerini güçlü bir sekilde yaparak tespitlerini ortaya koydular. Fakat azda olsa bazi zihniyetler o günlerde yapilanlarin dogru oldugunu, bunun arkasinda bir takim gerekçeler oldugunu izah etmekle mesguldü. 28 Subat’a gelmeden önce bunlar 27 Mayis darbesi bütün kötülüklerin anasidir Türk siyasi tarihinde o darbeyi mesrulastirirken su siyasetçiler yanlis yapti diyerekten gerekçeler dizerek bu yanlislari savunmaya çalistilar. Dün de baktim devlette böyle olusumlar vardi o sebeple 28 Subat onun sonucunda çikti diye savunan zihniyet halen diri. Hiç utanmadan bir yorumcu ona darbe bile dememek lazim bu darbe degil çünkü parlamento açikti diyebiliyor. Bu zihniyet halen diridir. Türkiye’de demokrasi mücadelemiz sona ermemistir. Genel ve yerel seçimlerde amacimiz demokrasiyi güçlendirmektir" ifadelerini kullandi.

“Belediyelere imza atmamiz lazim”

Bütün belediyelere AK Parti imzasi atilmasi gerektigini vurgulayan Çelik, “Yerel seçimlerde güçlü mesaj vermeye çalisacagiz. Bu mesajin verilebilmesi için belediyelerin hepsine imzamizi atmamiz gerekiyor. Dün özellikle bu 28 Subat’i savunanlar neler söyleyecekler diye dinledim. Kötülük halen diridir. Bu millete kötülük etmek isteyenler bu mühimmatlari halen taze tutuyorlar. Halen bir takim varsayimsal iddialarla eski günlerin özlemi içerisindeler. Bizde bu kazanimlarimizin hiçbir sekilde gölgelenmesine müsaade etmeyecegiz. Önümüzde yerel seçim var. Bu yerel seçimlerde vesayet odaklarina verecegimiz en büyük mesajlardan bir tanesi hepsine imza atmamizdir. Gidip çalisacagiz. Güçlü bir sekilde devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA