Agri'da 'Kutadgu Bilig' Paneli Yapildi

Agri’da, Milli Egitim Bakanligi’nin ’Oku-Yorum, Yazi-Yorum’ projesi kapsaminda, Türk edebiyatinin ilk siyasetnamesi olan ’Kutadgu Bilig’ eserinin ele alindigi il paneli gerçeklestirildi.

Agri'da 'Kutadgu Bilig' Paneli Yapildi
Sosyal Bilimler Lisesi’nin ev sahipliginde düzenlenen panele, Il Milli Egitim Müdür Vekili Ishak Hasanoglu, Ibrahim Çeçen Üniversitesi ögretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Aydemir, Doç. Dr. Yusuf Söylemez ve Doç. Dr. Murat Çalisoglu, sube müdürleri Süleyman Çetin ve Zeki Kiliç, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Panelin açilisinda konusan Hasanoglu, ’Oku-Yorum, Yazi-Yorum’ projesinin, fen ve sosyal bilimler liselerinde ögrenim gören ögrencilerin akademik, sosyal ve duygusal becerilerini gelistirmeyi ve elestirel okuma yapabilen genç yazarlar yetistirmeyi amaçladigini söyledi.



Hasanoglu, proje kapsaminda iki asamali bir çalisma yürütüldügünü belirterek, "Birinci asamada ’Kutadgu Bilig Oku-Yorum’ çalismalari ile 11. yüzyilda Yusuf Has Hacib tarafindan yazilan Kutadgu Bilig eseri üzerinden elestirel okuma becerisinin kazandirilmasina yönelik çalismalar yapiliyor. Ikinci asamada ise ’Yazi-Yorum’ çalismalari ile ögrencilerin dil becerilerinin gelistirilmesi yaninda yazarligi kisisel gelisimlerine katki sunacak tematik bir sanat olarak algilamalarina yardimci olmak amaciyla hikâye, makale, deneme türlerinde ürün olusturma faaliyetleri gerçeklestiriliyor" dedi.

Hasanoglu, proje sayesinde ögrencilerin Türk kültürü ve edebiyati ile ilgili bilgi ve farkindaliklarinin arttigini, okuma aliskanliklarinin gelistigini ve yazma becerilerinin pekistigini ifade etti.

Panelde, Ibrahim Çeçen Üniversitesi ögretim üyeleri, Kutadgu Bilig eserinin tarihi, yazari, dili, içerigi, özellikleri ve önemi hakkinda sunumlar yaptilar. Ögrenciler de eserden seçtikleri bölümleri okuyarak yorumladilar. Panel, soru-cevap bölümü ve plaket takdiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA