Iskilip Belediye Baskan Ali Sülük,

Iskilip Belediye Baskani Ali Sülük, tek dertlerinin Iskilip’e hizmet etmek oldugunu belirterek, “Yaptiklarimiz yapacaklarimizin teminatidir” dedi.

Iskilip Belediye Baskan Ali Sülük,
2019 yilinda Iskilip’e dair hayallerini gerçeklestirmek için göreve talip olduklarini dile getiren Belediye Baskani Ali Sülük, halkin teveccühü bu göreve seçildigini hatirlatti.

Göreve basladiginda belediyenin mali tablosunun iyi olmadigini belirten Baskan Sülük, “9 milyon dolar civarinda bir borç vardi. Iller Bankasi ödenegi disinda hiçbir geliri olmayan bir belediye ile karsilastik. Bu bizim için mazeret olamazdi. Gelir kaynaklarini bir anda artiramayacagimiz için tasarrufla ilgili çalismalar yürüttük. Ilk olarak temizlik özellestirme ihalesini bitiminden sonra yenilemedik. Belediyemiz bu sayede bugünkü kur ile baktigimizda aylik yaklasik 2 milyon 700 bin civarinda tasarrufta bulundu. Belediyemizin bütün araç özellestirmelerinin hepsini feshederek kendi araç filomuzu olusturduk. Belediyenin araç filosunu yeniden kurarak kendi öz malimiz haline getirdik. Böylece belediyenin araç kiralama gibi harcamalarini sonlandirmis olduk” diye konustu.



’Gelir getirici projeleri hayata geçirdik’

Zaman içerisinde gelir getiren projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Baskan Ali Sülük, “Dügün salonu projesini hayata geçirdik ve Iskilipli gençlerimize istihdam sagladik. Buradan belediyemize de gelir saglandi. Asevi kurduk. Asevinden günlük 250 vatandasimizin evlerine sicak yemek gönderiyoruz. Hayirseverlerimize de katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum. Yaslilarimizin kendi ve evlerinin temizligini yapiyoruz. Yine gelir getirici çalismalar çerçevesinde beton-parke tesisi kurduk. Özellikle geçen yil kullandigimiz beton ve parkeleri kendi tesislerimizde ürettik. Asfalt planeti aldik ve kurduk. Havalarin isinmasiyla birlikte asfalt çalismalarina baslayacagiz. Yine turizme yönelik çalismalar çerçevesinde ilçede konaklama ile ilgili tesis sorununu gidermek amaciyla Yazmali Konak adli butik otelimizi faaliyete geçirdik. Su anda da aktif sekilde çalisiyor. Çatalkara konagimizi, Iskilip’e özel yöresel yemeklerin yer aldigi bir mekana dönüstürerek turizmin hizmetine sunduk. Görev basladigimiz ilk zamanlarda önceki görevimden dolayi eksikligini bildigim bir mezbaha sorunu vardi. Iskilip’te etler ruhsatsiz mezbahalarda dolayisiyla kaçak olarak kesilip halkimiza sunuluyordu. Ilk islerimizden birisi bu mezbahayi ruhsatlandirmak ve modernize etmek oldu. Su anda Iskilip’te mezbahaneye gelen etler veteriner hekimler kontrolünden geçerek hijyenik sartlarda kesimleri yapiliyor ve akabinde kurdugumuz Halk Et biriminde de insanlarimiza hem ucuz hem hijyenik sekilde sunuluyor. Halk Et ile birlikte et piyasasinin da anormal yükselisini engellemis olduk” seklinde konustu.



’Pandemi ve depremi yasadik’

Görev süresi boyunca bazi olumsuzluklari yasadiklarini kaydeden Ali Sülük, “Basta pandemi olmak üzere Iller Bankasi paylari düstü. Ekonomik olarak büyük bir dar bogaza girdik. Ayni zamanda pandemi ile de mücadele etmemiz gerekiyordu. Türkiye’de ve dünyada maske krizi yasanirken Iskilip’te kendi maskemizi kendimiz ürettik. Hiçbir zaman maske sikintisi yasatmadik. Okullarda, camilerde hijyen ve dezenfekte çalismalari, kontrol noktalarinin olusturulmasi ile bu süreç basariyla atlatildi. Pesinden de gelen deprem felaketiyle önemli miktarda ekonomik sorunlarla bogustuk. Geçmisten gelen borçlari ödedik. Sürekli gündeme getirdigim insanlari kaplicaya götürmek için çekilen kredinin parasini 2023 yili Mayis ayinda taksitlerini ödedik. Bu krediler daha gelir getirici projelerde degerlendirilebilirdi. Maalesef yapilmamis” ifadelerini kullandi.

“Tüm olumsuzluklara ragmen belediyenin mevcut sartlariyla elimizden geldigi kadar en iyi belediyeciligi yaptik”

Bu süreçte önemli hukuk mücadeleleri de verdiklerini söyleyen Baskan Ali Sülük, “Iskilip halkinin bildigi meclisimizle ilgili bazi sorunlar yasandi. Bizimle ilgili bazi dosyalar hazirlandi. Hem resmi hesaplardan hem sahte hesaplardan sikayetler yapildi. Bununla ilgili incelemeler geçirdik. Sikayetler sonucunda incelemeye gelen müfettisler benim ifademi bile almaya gerek duymadan, sorusturma açilmadan bizim suçsuz ve masum oldugumuza karar verdi. Bu sekilde bir rapor hazirlandi. Hala daha bugün itibariyle bazi hesaplardan bu konu gündeme getirilmeye çalisiliyor. Her zaman söylüyorum. Bütün islerimiz belgelidir. Kim isterse müfettis raporlarini sunabilirim. Dönemin Valisi tarafindan bu konu yargiya tasindi. Kendi görüslerini de ekledi. Bu Danistay tarafindan reddedildi. Bu karara dönemin Valisi itiraz etti onun itirazi da reddedildi. Meclis üyelerimiz MHP tarafindan ihraç edildi. Mecliste iki arkadasimizla meclisi yürütmeye çalistik. Iskilip’in gelecegini degistirebilecek basta Günes Enerjisi Santrali ve Kati Atik projesi olmak üzere bir çok proje bu meclis tarafindan sadece önümüzü kesebilmek adina reddedildi. Bu projeler gerçeklesmis olsaydi Iskilip’te belki 100 kisiye daha istihdam saglamis olacaktik. Tüm olumsuzluklara ragmen belediyenin mevcut sartlariyla elimizden geldigi kadar en iyi belediyeciligi yaptik. Önümüzdeki günlerde gerçeklestirecegimiz tekstil atölyesi de bunlardan birisi. Orada 20’den fazla kadin kardesimizi istihdam saglamayi düsünüyoruz. Önümüzdeki günlerde ilçemizin ücra mahallelerinde firincilarimizla ortak bir proje gelistirerek daha ucuz ekmek satisini gerçeklestirecegiz. Oturdugumuz makamda son güne kadar ilçemize hizmet etmenin derdindeyiz. Allah neyi nasip eder bilemiyoruz. Aldigimiz her kurusu helal ettirme derdindeyiz. Ömrümüzün her ani böyle geçti” dedi.



’Son güne kadar hizmet edecegim’

Yaptiklari çalismalarin yapacaklarinin teminati oldugunu anlatan Sülük, “14 yasinda devlet beni aldi okuttu. 18 yasinda devlet memuru yapti. Bugüne kadar hiç kimseye boynumu egdirmedi. 18 yasindan beri devletimizin verdigi maasla ailemin rizkini sagladim. Bütün derdim devletim ve milletimdir. Hayatim boyunca bu ilçede çalistim. Ilçe Tarim Müdürlügü ve belediye baskanligim döneminde önemli projelere imza attigimi düsünüyorum. Iskilip’e hizmet etmek için bu makam bir araç. Önümüzdeki 5 yil içinde ilçemize hizmet etmek adina yeniden aday oldum. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur ittifakinin ortagi. Dogup büyüdügüm günden beri gönül verdigim içerisinde olmaktan onur duydugum bir parti. Adaylik sürecindeki sikintimiz partimizin genel baskani ve genel merkezi ile olmamistir. Asla da olmayacaktir. Genel merkezin böyle bir takdiri oldugunu bilseydim kesinlikle baska bir partiden aday olmazdim. Iskilip’teki adayligimiz ile ilgili süreç tamamen kisisel bazi hesaplarin sonucu oldu. Bizde yine Cumhur ittifakinin paydasi olan Büyük Birlik Partisi’nden sehir lider Muhsin Yazicioglu’nun partisi ile bir görüsme yaptik ve Iskilip’te BBP çatisi altinda basari saglayabilecegimizi düsündügümüz için BBP’den aday olduk. Ilçe teskilatimizla birlikte yeni bir olusum ve heyecan içerisindeyiz. Seçim sürecinin ülkemize hayirlar vesile getirmesini diliyorum. Yaptiklarimiz yapacaklarimizin teminatidir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA