Derin, Kahramaniyla Bulustu
Amerika’da henüz 18 aylikken Prof. Dr. Sükrü Emre tarafindan ameliyat edilip sagligina kavusan 11 yasindaki Derin Mai Kircioglu, "kahramanim" dedigi Prof. Dr. Emre’yi ziyaret etti. Derin Mai, hazirladigi karti Emre’ye hediye ederken, Prof. Dr. Sükrü Emre de ziyaretten ötürü çok mutlu oldugunu söyledi.

Hazirladigi karti "kahramanim" dedigi doktora verdi
Derin, o dönem Yale Üniversitesi Tip Fakültesi Transplantasyon Bölüm Baskani olan Prof. Dr. Sükrü Emre tarafindan ameliyat edildi ve sagligina kavustu. Geride kalan yillarda ailesi, Derin Mai’ye kendisini iyilestiren doktoru sik sik anlatinca, Derin Mai de Prof. Dr. Sükrü Emre’ye tesekkürlerini sunan bir kart hazirladi. Sonrasinda ise aile, Izmir Ekonomi Üniversitesi Tip Fakültesi Medical Point Hastanesinde Prof. Dr. Sükrü Emre ile bir araya geldi. Ziyarette Derin, hazirladigi karti ‘kahramanim’ dedigi Emre’ye verirken, Emre de duygusal anlar yasadi.
"O olmasaydi su an sizinle konusuyor olamayabilirdim"
Izmir Ekonomi Üniversitesi Tip Fakültesi Medical Point Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Sükrü Emre’yi kahramani olarak niteleyen Derin Mai, “Evde genellikle hayatimi kurtaran insan olarak konusuluyordu. Ben de bu yüzden onu tanimayi çok istiyordum. Sonunda görebildim. Benim için özel olan insanlara genellikle kart yazar, içine resimler yaparim. Sükrü Bey de benim için çok özel bir insan oldugu için karti yapmaya karar verdim. O benim hayatimi kurtaran bir kahraman. Ameliyatimi yapmis. O olmasaydi su an sizinle konusuyor olamayabilirdim” diye konustu.
Derin Mai ayrica ilerde robot mühendisi olmak ve Prof. Dr. Sükrü Emre’yi gururlandirmak istedigini de sözlerine ekledi.
"Bu hediyenin tarifi yok"
Ameliyati anlatan Organ Nakli Bölüm Baskani ve Hepatobiliyer Cerrahi Uzmani Prof. Dr. Sükrü Emre, yaptigi yöntemle organ nakline gerek kalmadan Derin Mai’nin sagligina kavustugunu söyledi.
Emre, “Tabi ki arzumuz organ nakline gerek kalmadan hastalarimizin kendi organlariyla yasamalari. Derin de bunun çok güzel bir örnegi; ayrica Derin’in karacigerinde kanseri de vardi. O kanseri çikarttim. Yaptigim yöntemde amacimiz safra yogunlugu araya koydugumuz izole bagirsak urvesiyle kalin bagirsaga baglayip safranin tekrar geri dönmesini önlemek ve bu sekilde safranin karacigerde yapacagi hasari sifira indirip Derin’in kendi karacigeriyle hayatina devam etmesini saglamakti. Bunu yaptik” dedi.
Ziyaretten duydugu memnuniyeti de dile getiren Emre, “Bunlar bir hekime verilecek en güzel hediyeler. Bunun bir hekimin kalbinde olusturdugu güzellikleri açiklamak mümkün degil. Tüm seneler boyunca olan yorgunlugunuz, üzüntüleriniz hepsi güzelliklere, iyiliklere dönüsüyor. Biz hekimlerin ve benim aldigim en güzel hazlar hastalarimdan gelen bu güzel dönüsler ile onlarla bulusup eskileri yad etmek” ifadelerini kullandi.
Derin’in hastalik sürecinden bahseden annesi Zeynep Kircioglu, “Bize ülkemizde karaciger nakli yapilmasi gerektigi söylendi. Çözüm yollari ararken Sükrü Bey’e ulastik. Kendisi Derin’i ameliyat için uygun buldu. Safra kesesini bagirsaga bagladi ve böylece safranin vücuttan atilmasini sagladi. Derin Mai ameliyat oldugunda 18 aylikti. Simdi sükürler olsun ki 11 yasinda. Her sey yolunda gidiyor. Sükrü Bey ile iletisimi hiç kaybetmedik. Kendisi de literatür olarak Derin Mai’yi yazmak istiyor” diye konustu.
