Su Samurunun Uyku Keyfi

Tunceli’de çaydan çikarak tüylerini temizleyen ardindan da günes altinda uyku keyfi yapan su samuru, kamerayla kayit altina alindi.

Su Samurunun Uyku Keyfi
Dünya Doga ve Dogal Kaynaklarini Koruma Birligi (IUCN) tarafindan “nesli yok olma tehdidine yakin” kategorisinde siniflandirilan su samuru, Tunceli’de Munzur Çayi kiyisinda tüylerini temizledikten sonra uyku keyfi yaparken yazar Caner Canerik tarafindan kamerayla kayit altina alindi. Munzur Çayi kiyisinda uzun süre tüylerini temizledikten sonra güneslenen su samuru, daha sonra yeniden Munzur Çayina girerek gözden kayboldu.

Stres atmak ve dinlenmek için Munzur Vadisinde yürüyüs yaptigi sirada su samuruna denk geldigini aktaran yazar Caner Canerik, ’’Samur, bes on metre kadar ilerimde çay kiyisina çikip isinmaya, kendini temizlemeye basladi.

Önce uzaktan çektim. Gitmedigini görünce sessizce adim adim yaklastim. Yaklasik bir metre mesafeden görüntüleme sansim oldu. Inanilmaz güzel bir dünyaya kapi açiyor insanda. Tunceli’nin bu yönünü seviyorum. Ne kadar yogun, stresli bir is yaparsaniz yapin dogaya gittiginizde ya da kendi kültürünü bilen yasli birinin yanina gittiginizde sizi çok farkli bir dünyaya tasiyacaktir. Binlerce yil öncesinden bu günü yasayabiliyorsunuz. Evlerimizde steril dünyada hiçbir hayvanin yasamasina izin vermedigimiz ortamlardan çikip doganin içerisinde bu canlilari gördügümüzde bunlarin ne kadar güzel oldugunu görüyoruz. Tunceli çok güzel.’’
Kaynak: İHA