Küresel Isinmaya Kürek Çektiler

Samsun’un Bafra ilçesinde “Küresel Isinmaya Karsi Kürek Çek” etkinligi düzenlendi. Etkinlige köpegi Bal ile katilan kadin ilgi odagi oldu.

Kano antrenörü ve ekstrem sporcu Volkan Karaman tarafindan Bafra Ekstren Grubu adina Derbent Baraji Asarkale bölgesinde düzenlenen etkinlige katilan 30 kisi, küresel isinmaya karsi farkindalik olusturmak için kürek çekti. Bölgeye gelen duyarli vatandaslar ilk olarak Asarkale kültür yolundan zirveye çiktilar. 4 saat süren yürüyüsün ardindan kano ile barajda gezinti yaptilar. Etkinlige Bal isimli köpegi ile katilan ve kanoya birlikte binen Aysin Bas, etkinlige renk katti.

Kano antrenörü ve ekstrem sporcu Volkan Karaman, ”Bafra Ekstrem Grubu altinda ’Küresel Isinmaya Karsi Kürek Çek’ etkinligi için buradayiz. Yilin bu ayinda subat ayinda alisilmisin disinda bir sicaklikla karsi karsiyayiz. Bu sicaklik mevsim normallerinin üzerinde bir sicaklik. Biz bugün etkinligimize ilk olarak doga yürüyüsü ile basladik. Doga yürüyüsümüzde ortalama 4 saatlik bir yürüyüs gerçeklestirdik. Tüm katilimcilar çok sicak bir havayla karsilastilar. Bunlar hepsi bir küresel isinmanin etkisi. Iklim krizi her geçen gün daha da artiyor. Aslinda bu genel olarak dünyanin süre gelen çevreye zararli birçok farkli gazlarin olusumlari ve buna benzer bir çok olusumdan dolayi çikan durumlar. Bizler bugün bir farkindalik olusturmak amaciyla küresel iklim krizine karsi kürek çek slogani adi altinda toplu halde kano turu düzenledik. Bunun için buradayiz. Amacimiz farkindalik olusturmak ve birçok insanin iklim krizine karsi nasil davranmasi gerektigini ve nasil yol izlemesi gerektigini göstermek" dedi.

Etkinlige köpegi Bal ile katilan Aysin Bas, “Bal’in çok hosuna gitti. Rüzgari hissetti. Etrafi izledi bizim için güzel bir gün oldu. Bunu yasamasini istiyordum. Ben kanoyu çok sevdim, Bal’in da bunu tatmasini istiyordum, o da tatmis oldu. Ben 43 yasindayim. Ama çocuklar için üzülüyorum. Bence iyi bir dünyaya gelmiyorlar. Küresel isinma su bulamayacagimiz günler var demek. Bilmiyorum, Insallah sonumuz iyi olur" diye konustu.

Kaynak: İHA