113 Yildir Ayni Sofraya Oturuyorlar

Düzce – Düzce’de 113 yildir yasatilan kandil gelenegi sürüyor. Mahalle sakini çocuklar ve yaslilar bir sofra etrafinda bulusarak bu gelenegi sürdürüyor.

113 Yildir Ayni Sofraya Oturuyorlar
Düzce’nin Koçyazi Mahallesi’nde kandiller farkli bir gelenekle kutlaniyor. Beraat Kandili nedeniyle aksam namazini Koçyazi Mahallesi Camii’nde kilan mahalle halki, ardindan evlerinden getirdikleri yufka, pilav, tavuk, et ve ayranlari caminin içinde yere serdikleri örtülere kurulan sofralarda ikram ediyorlar. Mahalleli çocuklarin kurdugu sofrada pilavlar yeniliyor, dualar ediliyor.

Koçyazi Mahallesi Muhtari Ismet Misir, geleneginin bu yil 113. yili oldugunu belirterek, “Öncelikle Berat Kandili ülkemizin ve bütün Müslüman alemine hayirlar getirsin. Insallah beraat edenlerden oluruz. Bu Gelenegimiz 113 yildir devam etmektedir. Yine evlerden yapilan pilavlar, ayran ve tatlilarla birlikte camimizde huzur içerisinde namazimizi kildik. Mevlidimizde baslayacak. Diger mahallelerden de buraya istirak eden çok vatandaslarimiz var. Bu gelenegimizi biz bu zamana kadar oldugu gibi bundan sonra da devam ettirecegiz insallah. Çocuklarimiz civil civil. Zaten ellerinde tepsilerle geliyorlar. Insallah diger camilerimize de örnek olur diye düsünüyorum. Yani biz tarihimizi, geçmisimizi unutmayalim. Bu gelenegimizde yardimi olan, yardimci olan herkese tesekkür ediyorum. Katilimci sayisi sürekli olarak artmaktadir” dedi.

Mahalleli tarafindan sunulan ikramlarin ardindan camide Beraat Kandili dolayisiyla düzenlenen program takip edildi.
Kaynak: İHA