Usak IYI Parti'de Toplu Istifa

IYI Parti Banaz Ilçe Baskani Enver Aras, Banaz Ilçe Teskilatindan toplu istifa ettikleri açikladi.

Usak IYI Parti'de Toplu Istifa
IYI Parti Banaz Ilçe Baskani Enver Aras sosyal medya üzerinde yapmis oldugu paylasimda, Banaz teskilatinin yok sayildigini öne sürerek ilçe baskanligi görevinden ve partiden toplu istifa ettiklerini açikladi.

Enver Aras yapmis oldugu paylasimda siyasi etige sigmayan bir muameleyle karsi karsiya kaldiklarini dile getirerek, "Il Genel Meclis üyesi adaylarimiz ve teskilatimizla sahada partimizin basarisi için canla basla çalisken, Il Baskani Aysegül Obali’nin beceriksiz, liyakatsiz ve kibir yüklü siyasi tavirlarinin bedelini biz ödemekteyiz. Banaz IYI Parti teskilatini yok sayarak, haber verip fikir alma nezaketini dahi göstermeden, bizim bilgimiz disinda Banaz’da farkli kisilerle oturup pazarlik yaparak adaylik teklif etmis, olumsuz yanit almasina ragmen ertesi gün tekrar bir araya gelinmis ve anlasma saglanamayarak pazarliklari bosa çikmistir, yapilan pazarliktaki konulari biz hala bilmiyoruz. Siyasetin sermayesinin insan oldugu bilinci ve gönüllülük esasina göre yaptigimiz siyasi çalismalarimiz sizler tarafindan bilinmektedir" dedi.

IYI Parti Banaz Ilçe Baskani Enver Aras mensubu oldugu partide basari için gece gündüz çalistiklarini ve IYI Parti Il Baskani Aysegül Obali’nin yaptiklarina tepki göstererek ilçe baskanligindan ve partiden istifa ettigi açikladi.

Aras, "18 Subat aksami, Aysegül Obali’nin bizlerle görüsme talebi üzerine parti binasinda bir araya geldik, yaptigi yanlisin mahcubiyeti, zor durumda kalmis ve altindan kalkamayacagi bir duruma düsmüs olmanin ruh haliyle bizlerden partiyi yipratmamak ve kendisini aklamak adina, burada bir görev degisikligi tiyatrosu yapalim adayimizi da açiklayalim ricasini, emek verdigimiz teskilat ve siyaset yapmayi sürdürecek arkadaslar adina kabul edip bizden istenen tiyatronun samimiyetsizce resim ve video çekilmesinin figürani olduk. Fakat Aysegül Obali’nin ve avanesinin, basina yaptiklari açiklamayi görünce dehsete düstük. Bizleri IYI Parti’yi baska partilere peskes çekmekle suçlamasini bununla ilgili arastirma yaptiklarini söylemeleri, siyaset kurumunun nasil bir çapsizligin ve ahlaksizligin pençesinde oldugunun göstergesidir.” dedi.

IYI Parti Banaz Ilçe Baskani Aras, Usak IYI Parti Il Baskani’ni kinadiklari dile getirerek, "Halihazirda bizler, IYI Parti’den istifa etmis ve her adaya esit mesafedeyiz, kimseyi bir adaya baglamak gibi bir niyetimiz olmadi. Arkadaslarimiz kimin Banaz’imiza daha faydali olacaginin muhasebesini yapacak zekâdadir ve tercihlerini istedikleri aday için kullanmakta özgürdürler. Bizim herhangi pazarlik ile aday çikarmama gibi bir isin içinde oldugumuzu söyleyenler bilsin ki; bugün benim görevlendirmis oldugum arkadasimiz sayesinde aday basvurularini ilçe seçim kuruluna yapmislardir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA