Mehmetçigin Trabzonlu Reyhan Annesi

Trabzon’un Maçka ilçesinde yasayan Reyhan Kahveci’den yürekleri isitan duygulandiran hareket. Çiftçilikle hayatini geçindiren 3 çocuk annesi Kahveci’nin Mehmetçiklere ördügü berelerle yürekleri isitiyor.

Mehmetçigin Trabzonlu Reyhan Annesi
Trabzon’un Maçka ilçesine bagli Kirantas mahallesinde yasayan 3 çocuk annesi Reyhan Kahveci (57), ülkenin güvenligi için karla kapli daglarda vatani koruyan Mehmetçikleri televizyon izleyince onlar için bere örmeye karar verdi. Ördügü bereleri yanina aldigi Kirantas Mahalle Muhtari Mustafa Ayar ile Maçka Ilçe Jandarma Komutanligi’na getiren Kahveci, zorlu sartlar altinda çalisan askerlere ördügü bereleri göndermek istedigini söyledi.

Duygulandiran hediye karsisinda Kahveci’nin evine giden jandarma ekipleri ördügü bereleri teslim aldi. Jandarma ekiplerince teslim alinan bereler kis mevsiminin çetin geçtigi Hakkari Il Jandarma Komutanligindaki kahraman jandarmalara gönderildi. Reyhan Kahveci’nin gönderdigi bereler Hakkari Il Jandarma Komutanligi emrinde görev yapan jandarma komandolara dagitilirken, jandarma ekipleri yüreklerini isitan hediye gönderen Reyhan teyzeye tesekkür etti. Reyhan Kahveci’nin yürekleri isitin bu davranisi Maçka Kaymakami Abdullah Huzeyfe Çakmak’in da dikkatini çekti. Kaymakam Çakmak, çiftçilikte hayatini geçindiren Reyhan Kahveci’yi evinde ziyaret ederek çiçek takdim etti.

"Ördügüm bereleri askerlerimizin basinda görünce çok duygulandim"

Oglu Kadir ile yaz mevsiminde yaylacilik yapan, kis mevsiminde ise köyünde hayvancilikla geçimini saglayan Reyhan Kahveci, kendi elleri ile ördügü el emegi, göz nuru 10 adet yün bere göndermenin mutlulugunu yasiyor. Ördügü bereleri askerlerin basinda gördügü için çok duygulandigini söyleyen Reyhan Kahveci, “Vatani görevdeki askerlerimize, evlatlarimiza bere örüyorum. Kisin karli daglarda bizim için nöbet tutuyorlar yasamamiz onlara bagli. Onlarin sayesinde daglara, tepelere çikiyoruz bende onlar için bere örmeye karar verdim. Mahallemizin muhtariyla karakola gittim askerlerimiz bere ördügümü söyleyip hediye etmek istedigimi söyledim. Sag olsunlar beni çok iyi karsiladilar. Yanimda bir tane bere getirmistim arkasi evde dokunacak dedim bana bir hafta sonra alacaklarini söylediler. Bir hafta sonra evime geldiler 10 tane dokumustum kendilerine teslim ettim. Bana, bereleri Hakkari’de görev yapan askerlerimize göndereceklerini söylediler. Insallah devami da gelecek. Onlarin sogukta görev yapmalari beni çok etkiledi oradaki askerlerimiz sadece bir ananin evladi degil hepimizin evladi. Bunlari cani gönülden yapiyorum, benim oglum askerlik görevi yaparken ona da göndermistim. Bos durdugum zaman bere örerim. Askerlerimize daha erken ulastirmak için gece saat 12’ye kadar bere örüyorum. Her gün bir adet dokurum. Diger annelere tavsiyem onlarda örüp göndersinler. Bu bana büyük bir mutluluk veriyor. Allah’im devletimizin burnunu kanatmasin. Ördügüm bereleri askerlerimizin basinda görünce çok duygulandim. Böyle bir is yaptigim için çok duygulandim. Ördügüm bereler Hakkâri’de askerlerimizin basinda görünce çok duygulandim. Bundan sonra da örmeye devam edecegim” dedi.



"Yaylamizin elektrigi yok"

Hayvancilikla ugrastigini belirten Kahveci tek arzusunun yaylalarina elektrik verilmesi oldugunu belirterek, “20-30 kadar hayvanim var yaylacilik yapiyorum. Yaylamizin elektrigi yok. Devletimizden beklentimiz, yaylamiza elektrik verilmesi yollarimizin yapilmasi. Civar yaylalarimizda elektrik var ancak bizim yaylamizda yok yaylamiz da yaklasik 60 hane” diye konustu.

Maçka Kirantas Mahalle muhtari Mustafa Ayar ise, “Kendisi beni arayarak bere dokuyup askerlere göndermek istedigini belirterek bunu jandarmaya söylememi istedi. Ben de jandarmaya giderek söyledim sag olsunlar kabul ettiler. Daha sonra ördügü bereleri teslim ettik. Çok duygulandim çok da hosuma gitti düsünmesi bile yeter. Burada ilk kez böyle bir durum yasandi bizi de çok mutlu etti. Insallah devami gelir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA