Bodrum Güvercinlik 3 Yilda Yeserdi
Mugla tarihinin büyük orman yanginlarinin yasandigi 2021 yilinda Bodrum Güvercinlik Mahallesinde yanan 80 hektar alan tekrar yesile büründü. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yanan sahanin yandiktan sonra Eylül 2021 yilindaki durumunu ve 2024 yili Subat ayindaki son halini paylasti.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Içimizi de yakan yanginlarda tahrip olan ormanlarimizi #YesilVatan’a yeniden kazandirdik. Bu vatanin yesiline, mavisine, her bir rengine sevdamiz bin bir emekle bu topraklara islendi” dedi.
Bodrum Güvercinlik Mahallesinde çikan orman yangini sonrasi yanan sahaya tekrar fidan dikimi yapilmisti. Yanginin üzerinden 3 yil geçtikten sonra yanan saha ile ilgili bazi sosyal medya mecralarinda ‘Fidan yerine otel diktiler’ haberleri sonrasi Orman Genel Müdürlügü, 3 yil önce Mugla’nin Milas ilçesinde yanan ormanlik araziyle ilgili yapilan haberlerin gerçegi yansitmadigini açiklamisti. Yapilan açiklamada, “Sosyal medya paylasiminda kullanilan videoda görülen alanin Bodrum’da bir otele ait olup 1987 yilinda Bakanlar Kurulu karariyla turizm alani ilan edilen ’Mugla Bodrum Türkbükü Dogusu Turizm Alani’ içinde yer almaktadir. Bu otel 2000’li yillarin basinda hizmete girmistir. Söz konusu paylasimlarda yer alan görüntüler devam eden yenileme insaatina ait görüntülerdir. Güvercinlik’te 2021 Temmuz ayinda yasanan orman yangininda yanan ve ardindan tamami agaçlandirilan alana kus uçumu 15 kilometre mesafede kalmaktadir. Yanan orman alanlari anayasal güvence altinda olup orman yangini sonrasinda yeniden ormanlastirma çalismalari yapilmaktadir” ifadelerine yer verdi.
