Batman Üniversitesi'nde Enerji Çalistayi Start Aldi

Batman Üniversitesi’nde Türkiye Yüzyili çerçevesinde enerji ve maden alanlarinda cari dengeyi saglamaya yönelik "Katma Degerli Üretim ve Teknolojik Dönüsüm" konulu çalistay programi gerçeklestirildi.

Batman Üniversitesi'nde Enerji Çalistayi Start Aldi
Batman Üniversitesi, Batman Valiligi, Cihannüma Dernegi ve belediye is bilirligi sponsorlugunda yapilan enerji çalistayi, üniversitenin Merkez Kampüs Konferans Salonunda yapildi. Enerji çalistayina, alaninda uzman pek çok katilimci yer aldi.

23-24 Subat tarihlerinde yapilacak çalistayin açilis konusmasini yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, burada yapilacak olan çalismalarin enerjiye katki sagladigi gibi cari sektördeki açigin kapanmasi, sadece enerji sektöründe degil, mal ve hizmetlere kadar diger bütün sektörlerin rahatlamasina yol açacagini söyledi.



Batman Üniversitesi Mühendislik Mimarlik Fakültesi - Elektrik -Elektronik Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Rida Tür ise açilis konusmasindan sonra yuvarlak masa oturumlarinda maden, enerji, petrol ve dogal gaz alanindaki diger uzman idari amirler ile oturumlar gerçeklestirecegini belirtti.

Oturumlarda cari ve madden açigi, cari dogalgaz, madden, petrol ile ilgili cari açik dengesini saglanmasi hususunda bazi çalismalarin yapilacagini ifade eden Tür, "Burada arz güvenligi cari dengenin saglanmasi ve diger konu enerji konu basliklari 3 farkli oturumla 3 ayri masada 2 gün boyunca degerlendirilecek. Degerlendirme akabinde bir rapor sunulacak ve bu rapor bakanlikta ve diger ilgili enerji paydaslara sunulmak üzere kitapçik haline getirilerek sunulacaktir" dedi.

Kaynak: İHA