Rektör Özölçer, CLICS Konferansina Katildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, “Iklim Degisikligi, Sürdürülebilirlik ve Uluslararasi Is Birligi Konferansi"na (CLICS) katildi.

Rektör Özölçer, CLICS Konferansina Katildi
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’in ev sahipliginde, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Ayfer Gedikli’nin koordinatörlügünde, Düzce Belediyesi, AFAD, Yunus Emre Enstitüsü, Wakayama University (Japonya), Comsats University (Pakistan), Azerbaycan Devlet Iktisat Üniversitesi (Azerbaycan), Bangsamoro Türkiye Egitim Akademisi (Filipinler), Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi paydasliginda düzenlenen konferansa Düzce Belediye Baskani Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, protokol üyeleri ve bilim insanlari katildi.

Istiklal Marsi’nin okunmasi ve saygi durusuyla baslayan etkinligin açilisinda konusan Rektör Özölçer, dünya nüfusunun sürekli artmasina karsin dogal kaynaklarin giderek azaldigini, küresel isinma, iklimlerin degismesi, dogal afetlerin ardi ardina meydana geldigini dile getirdi. Bu süreçte sürdürülebilirlik kavraminin dünyanin yüz yüze geldigi sorunlara karsi kilit noktasi olarak ön plana çiktigini ifade eden Rektör Özölçer, dünyanin gelecegi ve nesillerimizin yasanabilir bir hayata erismesi adina düzenlenen organizasyonun önemini vurguladi. ZBEÜ olarak iklim degisikligi ve sürdürülebilirlik konusunda önemli adimlar attiklarinin ve atmaya devam edeceklerinin altini çizen Rektör Özölçer, çevremizi ve dünyamizi korumanin dogal afetlere karsi alinacak en büyük önlem oldugunu belirtti.

Iki gün boyunca sürecek olan konferansta iklim degisikligi, sürdürülebilirlik, dirençli sehirler, afetler ve çevre politikalari gibi önemli konular ele alinacak olup yerel, ulusal ve uluslararasi düzeyde yapilacak is birliklerine yönelik politika önerileri ortaya konulacak.
Kaynak: İHA