Ispanya'da 14 Katli Binada Yangin Açiklamasi 7 Yarali

Ispanya’nin Valencia kentinde 14 katli bir binada çikan yanginda 7 kisi yaralandi.

Ispanya'da 14 Katli Binada Yangin Açiklamasi 7 Yarali
Ispanya’nin Valencia kentinde bulunan Campanar Mahallesi’nde 14 katli bir binada yangin çikti. Yangin kisa sürede büyüyerek binayi sardi. Binada yasayanlar, balkonlarda kurtarilmayi bekledi. Olay yerine çok sayida itfaiye ve ambulans sevk edilirken, binanin karsisina yaralilar için sahra hastanesi kuruldu. Yetkililer, yanginda 7 kisinin yaralandigini belirterek, çok sayida kisinin kurtarildigini açikladi.

Yangin, binanin bitisigindeki baska bir binaya da siçrarken, halka bölgeden uzak durmasi çagrisi yapildi. Görgü taniklari, yanginin hizla yayildigini, bunun nedeninin binanin dis cephesinde kullanilan malzemeden kaynaklanmis olabilecegini ifade etti.

Valencia Belediye Baskani Maria Jose Catala yaptigi açiklamada, "Acil durum ekiplerinin isini yapmasina izin vermek için lütfen yangin alanindan uzak durun” ifadelerini kullandi.

Ispanya Basbakani Pedro Sanchez yaptigi açiklamada, "Valencia’da bir binada meydana gelen korkunç yangin karsisinda dehsete düstüm. Yangindan etkilenen tüm insanlara dayanisma duygularimi ve olay yerinde görev yapan tüm acil durum personeline takdirlerimi iletmek istiyorum” dedi.

Binada 130’dan fazla dairenin bulundugu belirtilirken, yanginin henüz söndürülemedigi belirtildi.
Kaynak: İHA