Agri'da Jandarmadan 'Mahremiyet' Egitimi

Agri’nin Eleskirt ilçesinde jandarma ekipleri, Asagikopuz Ilkokulu’nda ögrenci, ögretmen ve velilere ’mahremiyet’ egitimi verdi.

Agri'da Jandarmadan 'Mahremiyet' Egitimi
Agri Il Jandarma Komutanligi Aile içi Siddetle Mücadele ve Çocuk Kisim Amirligi personelince Il Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ve Il Milli Egitim Müdürlügü is birligiyle düzenlenen egitime 22 ögrenci, 2 ögretmen ve 5 veli katildi.

Egitimde çocuklarin mahremiyet haklari, beden güvenligi, sinir koyma, hayir deme, güvenli ve güvensiz dokunuslar, güvenli ve güvensiz sirlar, güvenli ve güvensiz yetiskinler, çocuk istismari ve ihmalinin tanimi, belirtileri, nedenleri, sonuçlari, önlenmesi ve müdahale yollari konularinda bilgiler verildi.

Ayrica Kadin Destek Uygulamasi (KADES) hakkinda da bilgilendirme yapilarak, uygulamanin nasil indirilecegi, nasil kullanilacagi ve hangi durumlarda basvurulacagi anlatildi. Egitim sonunda ögrencilere Jandarma Dergisi ve çesitli hediyeler dagitildi. Egitime katilan ögrenci, ögretmen ve veliler, jandarma ekiplerine tesekkür ederek, egitimin faydali oldugunu ve bilinçlendirdigini belirttiler.
Kaynak: İHA