Yüksekova'da Yürekleri Isitan Görüntüler

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bagli Köprücük köyündeki evleri çökmek üzere olan Fahrettin ve Gülsima Açikel çiftinin imdadina gençlik merkezinin gönüllü gençleri yetisti.

Yüksekova'da Yürekleri Isitan Görüntüler
Yüksekova’ya 11 kilometre uzaklikta bulunan Köprücük köyünde yasayan Fahrettin ve Gülsima Açikel çifti, kis mevsiminin gelmesiyle Istanbul’a gitti. Mevsimin bitmesiyle köye dönmeyi düsünen yasli çift, ilçede günlerce devam eden kar yagisi sonucu evlerinin daminda kar biriktigini ve evlerinin çökmek üzere oldugunu ögrendi. Bunun üzerine Yüksekova Gençlik Merkezi gönüllüleri ile iletisime geçen yasli çift, evlerinin çökebilecegini belirterek destek istedi.

Yasli çiftin çagrisina kulak veren gençlik merkezi gönülleri, ellerine aldiklari küreklerle evin damini temizlemeye basladi.

20 gönüllünün imece usulü ile yaptigi kar temizleme çalismasi 4 saat sürdü.

‘Gençlerin dam temizlemeye geldiklerini belirten Ridvan Açikel, “Burada yasayan ve su an burada olmayan ailemizin evlerinin tehlike altinda oldugunu duyduk. Damda bir metreye yakin kar var. Biz de yardima geldik. Ellerimiz üsüyor, ayaklarimiz islaniyor ama gönülleri kazandigimiz için mutluyuz. Eskiden imece usulü ile köylerde isler yapilirdi. Biz de o kültürü tekrar yasatmak amaciyla bugün buradayiz. Sadece iyilik kazansin bu dünyada onun için herkesin yardimina kosmaya variz. Sag olsun 20 arkadasla dama çikip kari temizledik” dedi.

Kaynak: İHA