Yerli Örümcek Adam Samsun'da Ilgiyle Karsilandi

Örümcek Adam kostümüyle 81 ili gezme hayalini gerçeklestirmek için yollara düsen 27 yasindaki Ayaz Koç’un 25’inci duragi Samsun oldu. Örümcek Adam’a Samsunlular yogun ilgi gösterirken, meshur pidelerinden de tattirdilar.

Yerli Örümcek Adam Samsun'da Ilgiyle Karsilandi
6 Subat 2023’te meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan bölgede çocuklara Örümcek Adam kostümüyle ücretsiz animasyon gösterileri yaparak herkesin yüregini isitan Izmirli genç Ayaz Koç, 81 ili gezme hayaliyle basladigi yolculugunda 25’inci duragi Samsun oldu. Samsun’da vatandaslar tarafindan ilgiyle karsilanan Örümcek Adam, daha sonra kentteki tarihi yerlerini gezerken Samsun lezzetlerini de tatma imkani buldu. 7’den 70’e herkes tarafindan ilgiyle karsilanan yerli Spiderman, Samsun’a hayran kaldigini ve gezdigi en güzel sehirlerden biri oldugunu söyledi.



Ayaz Koç, yaptigi açiklamada, Kahramanmaras depreminde çocuklara gönüllü olarak 5 ilde kaldigini belirterek, “Izmir’de manken ve oyunculuk yapiyordum. Kahramanmaras depremi oldugunda evde dayanamayip, Örümcek Adam kostümümü giyip, deprem bölgesine gittim. 50 gün boyunca bana verilen konteynerde kaldim. 5 deprem sehrinde 50 gün boyunca annesini, babasini kaybeden çocuklarla ilgilendim. Güvenlik güçlerimize yemek yapip, dagittim. Hatay, Malatya, Gaziantep, Diyarbakir ve Adana’da gönüllü olarak Örümcek Adam kostümümle çocuklara moral ve motivasyon sagladim. Deprem bölgesindeki çalismalarim ile bir ün kazandim. Sonra da ayni kostüm ile 81 ili gezip, oralarin yöresel yemeklerini ve tarihi mekanlarini tanitmak istedim. Basinda da ‘Yerli Örümcek Adam’ adi altinda bir söhrete kavustum. Bu çerçevede 25. duragim Samsun oldu” dedi.



“Hayalimi gerçeklestirirken ülkemin güzelliklerini herkese tanitmaya çalisiyorum”

Hem hayalini gerçeklestirdigini hem de ülkesinin güzelliklerini ön plana çikardigini ifade eden Örümcek Adam, “Samsun halki beni oldukça güzel karsiladi. Çok cana yakin bir insan toplugu ile karsilastim. Atatürk’ün Kurtulus Savasi’ni baslattigi sehre geldigim için de çok mutluyum. Türkiye’yi gezmeye devam ediyorum. Bu gezilerime devam ettirmek için sponsorluk arayisim da devam ediyor. 23 sehri sponsor destegi ile gezdim ama son sehirleri kendi imkanlarimla geziyorum. Türkiye’yi gezmeye devam etmek istiyorum. Hayallerimden vazgeçmiyorum. Maskem yirtildi ama çikartmayacagim. Çünkü her bir izin anisi var. Maskenin yüz kismi gittigim sehirlerdeki izlerden dolayi biraz hasara ugradi. Bu da bana yerli örümcek adam imaji kazandirdi. Türk örümcek adam olarak adlandirilmaktan mutlu ve gururluyum. Hayalimi gerçeklestirirken ülkemin güzelliklerini herkese tanitmaya çalisiyorum” diye konustu.

Samsunlu vatandaslar da yerli spidermanin sehirlerine gelmesinden dolayi mutlu olduklarini ifade ederken, deprem bölgesinde yaptigi çalismalar nedeniyle Ayaz Koç’u tebrik etti. Sinop’tan Samsun’a geldigini ifade eden Koç, Samsun’dan sonraki adresinin de Ordu olacagini belirtti.

Kaynak: İHA