'Teknolojinin Gelecegi' Bursa'da Konusuldu

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi isbirligiyle düzenlenen ‘Teknolojinin Gelecegi Konferansi’nda, teknolojinin gelismesiyle birlikte dünyada meydana gelen degisimler ve bu degisimin insanlar üzerindeki etkileri konusuldu.

'Teknolojinin Gelecegi' Bursa'da Konusuldu
Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti Dijital Dönüsüm Ofisi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin isbirligiyle düzenledigi Teknolojinin Gelecegi Konferansi’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapildi. Ana temasi ‘Yapay zeka’ olan konferansin açilis törenine, Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Arif Bayrak, Il Milli Egitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoglu, akademisyenler ve çok sayida ögretmen katildi.

Konferansta, yapay zeka alaninda güncel çalismalar, karsilasilan sikintilar, egitim ve diger alanlardaki yeni fikirler konusulurken, ‘yapay zeka ütopya mi? distopya mi?‘ sorusuna da cevap arandi.

Programda konusan Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Arif Bayrak, bilim ve teknolojinin degisim ve gelisimin en önemli anahtari oldugunu söyledi.

Türkiye’de bilime ve teknolojiye her zamankinden daha fazla önem verildigini belirten Bayrak, özellikle savunma sanayi, bilisim ve yazilim alanlarinda yerli ve millî teknoloji ürünlerini üreten firmalarin ve kurumlarin her geçen gün arttigini ifade etti.

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin de sehri bir bilim ve teknoloji merkezi hâline getirmek için çalistigini dile getiren Bayrak, “Gençlerimizi, çocuklarimizi bilim ve teknoloji alanlarina yönlendirmeye gayret ediyor, geçmisine, tarihine, kültürüne bagli olarak, çagin gereklerine ayak uydurabilen ve gelecegi öngörebilen bir anlayis edinmeleri için çabaliyoruz. Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi’yle birlikte düzenledigimiz ‘konferansin hepimize yeni ufuklar açmasini diliyorum” dedi.

Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Baskani ve Türkiye Bilisim Vakfi Yürütme Kurulu üyesi Dr. Erdem Erkul, deneyimlerini, teknoloji alaninda ses getiren çalismalarini ve ‘Yapay zekanin dönüstürücü gücü’ üzerine görüslerini paylasti.

Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi’inde yapay zekâ uzmani olan Dr. Merve Ayyüce Kizrak, ‘Küresel bir oyun kurucu: yapay zeka’ temali bir konusma yapti.

Konferansimizin ikinci bölümünde Prof. Dr. Salih Çepni moderatörlügünü yaptigi ‘yapay zekanin egitim alanina etkileri’ konulu oturuma Prof. Dr. Vasif Nabiyev, Dr. Burcu Aybat ve Burak Gençay konusmaci olarak katildi.

Konferansin üçüncü bölümünde ise uygulamali atölyeler yapildi. Katilimcilar yapay zeka uygulamalarini deneyimleme imkani buldu.
Kaynak: İHA