MASKI'den Il Genelinde Çalismalar Devam Ediyor

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü tarafindan Kirkagaç ilçesi Aksu Tesislerinden bölgeye daha verimli içme suyu ulastirmak adina basladigi sondaj çalismalarina devam ediyor. Öte yandan MASKI Genel Müdürlügü Akhisar ilçe merkezine daha kaliteli ve verimli su ulastirmak için Seyitahmet Tesisleri içerisine açtigi 2 adet sondajin enerjisini karsilamak üzere baslattigi enerji nakil hatti döseme çalismalarini tamamlarken Selendi ilçesine bagli Yildiz mahallesinde zamanla deformasyona ugrayan içme suyu terfi hattinda 4,5 kilometrelik yenileme çalismasi gerçeklestirdi.

MASKI'den Il Genelinde Çalismalar Devam Ediyor
MASKI Genel Müdürlügü, iklim degisikligi ve buna bagli olarak yasanan kuraklik nedeniyle yeralti su kaynaklarinin hizla azalmasina ragmen il genelinde vatandaslara daha saglikli ve kesintisiz içme suyu temini konusundaki çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Içme Suyu Dairesi Baskanligi, Kirkagaç ilçesindeki Aksu Tesislerinden bölgeye daha verimli içme suyu kaynagi ulastirmak adina basladigi sondaj çalismalarina devam ediyor. Içme Suyu Dairesi Baskanligindan Sube Müdürü Ilker Kiliç, delgi islemleri devam eden çalismayi takip ediyor. Sondaj çalismalari tamamlandiginda ve yeterli suya ulasildiginda alinan numune teste gönderilecek ve olumlu sonuçlanmasi durumunda hat baglantilari yapilarak bölgenin kullanimina sunulacak.

Yildiz Mahallesine daha verimli içme suyu ulasacak

MASKI Genel Müdürlügü, il genelinde vatandaslara daha saglikli altyapi sistemleri sunmak adina yogun mesaisini sürdürüyor. Içme Suyu Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan Selendi ilçesine bagli Yildiz Mahallesi’nde de zamanla deformasyona ugrayan içme suyu terfi hattinda yenileme çalismasi gerçeklestirildi.

Mahallede geçtigimiz senelerde 50 metreküplük prefabrik içme suyu deposu da insa edildi. Yenilenen hattin yeni depoya baglantisi yapildi. Hatta yapilan 4,5 kilometrelik yenileme isi sayesinde, mahalleye kesintisiz ve daha verimli su ulasmasi saglandi.

Mahalle muhtari Ahmet Kurtulmus yapilan çalismanin bölge için büyük öneme sahip oldugunu belirterek, “Mahallemize içme suyu ulastiran hatta sikintilar yasiyorduk. MASKI, terfi hattimizda 4,5 kilometrelik yenileme çalismasi yapti. Mevcut depomuz eski oldugundan yeni prefabrik depo ile degistirilmisti. Terfi hattimiz da yenilendi. Yeni depomuza baglantisi yapildi. Artik Yildiz Mahallesinde su sikintimiz kalmadi. Istedik, talep ettik ve yapildi. Sorunlarimiz çözüldü. Basta Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün olmak üzere MASKI Genel Müdürlügüne tesekkür ediyorum” dedi.



MASKI’den Seyitahmet’te enerji nakil hatti çalismasi

MASKI Genel Müdürlügü, il genelindeki vatandaslara daha kaliteli ve kesintisiz hizmet sunabilmek için çalismalarina ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Içme Suyu Dairesi Baskanligi ekipleri, Akhisar ilçe merkezine daha kaliteli ve verimli su ulastirmak için Seyitahmet Tesisleri içerisine açilan 2 adet sondajin enerjisini karsilamak üzere baslattigi enerji nakil hatti döseme çalismalarini tamamladi.
Kaynak: İHA