Mardin Tarimina 30 Milyon Lira Destek

Mardin’de Dicle Kalkinma Ajansi ile Kiziltepe Ticaret Borsasi arasinda 25 milyonu hibe olmak üzere 30 milyon lira bütçesi olan "Mardin Hububat ve Gida Altyapisinin Gelistirilmesi Projesi"nin sözlesmesi imzalandi.

Mardin Tarimina 30 Milyon Lira Destek
Kiziltepe Ticaret Borsasi Baskani Mehmet Sahin ile Dicle Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Aykut Aniç tarafindan imzalanan projenin toplam bütçesi 30 milyon TL olup, program çerçevesinde ajans tarafindan yüzde 83 oraninda 25 milyon TL hibe destegi saglanacak. Proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin “2023 Yili Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi” çerçevesinde yürütülecek.

Projenin bugüne kadar ajans tarafindan en yüksek mali destek saglanan proje oldugunu belirten Dicle Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Aykut Aniç, proje ile tarim sektöründe daha kaliteli ürün ve daha yüksek katma degerle satisa imkan verecek altyapiyi borsa ile harekete geçirmis olacaklarini söyledi.

Aniç, "Akredite bir laboratuvar alt yapisi, elektronik bir müzayede salonunun kurulmasi, islerimizin kayitli bir sekilde yerine getirilmesi bazinda daha saglikli bir ayrismanin yapilmasi ve nihayetinde daha iyi isleyen ve hem üreticinin hem alicinin daha iyi imkanlarla ticaretini gerçeklestirecegi bir altyapiyi faaliyete geçirmis olacagiz. Bu çalisma neticesinde borsamiz bize teklif ettiler. Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi çerçevesinde biz de destek veriyor olacagiz. Yil içerisinde bütün faaliyetlerini tamamlayarak tesisin faaliyete geçmesini saglayarak, sadece Mardin’de degil, bölge geneline kazandirmayi umut ediyoruz" dedi.

Proje ile tarimsal üretim deger zinciri gelistirilerek verimsizlikler önlenecegini ve ilin tarimsal üretim katma deger seviyesinin yükseltilecegine deginen Kiziltepe Ticaret Borsasi Baskani Mehmet Sahin, Dicle Kalkinma Ajansi destegiyle Mezopotamya Ovasi’nda çiftçilerle bir seyler yapmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA