Kütahya'da Imam Gazali Cami Külliyesi'nin Temeli Atildi

Kütahya Valisi Musa Isin, cami ve minarelerin bagimsizlik sembolü oldugunu ifade etti.

Kütahya'da Imam Gazali Cami Külliyesi'nin Temeli Atildi
Vali Isin, Imam Gazali Camii ve Kur’an Kursu Yaptirma ve Yasatma Dernegi ile hayirsever vatandaslarin destekleriyle Dumlupinar Mahallesi’nde insa edilecek olan Imam Gazali Cami Külliyesinin temel atma törenine katildi.

Camilerin milletin imkanlariyla insa edilen kutsal mekanlar oldugunu belirten Isin, “Devlet, cami insasi için özel bir bütçe ayirmaz; bu yapilar tamamen siz degerli vatandaslarimizin biriktirdigi tasarruflarla gerçeklestirilir. Allah sizden razi olsun” dedi.

Camilerin sadece ibadet yerleri olmakla kalmayip bagimsizligin sembolü oldugunun da altini çizen Vali Isin, “Minareler ve camiler bir yerin Islam beldesi oldugunun isaretidir. Minarelerin bulundugu her yerde huzur ve güven içinde hissedersiniz. Bayragimiz ve ezanimiz, bagimsizligimizin sembolleridir. Cenab-i Hak bayragimizi indirtmesin, ezanimizi dindirmesin” diye konustu.

Imam Gazali Cami Külliyesinin mahallede hissedilen büyük bir eksikligi giderecegini belirten Isin, “Camimize Imami Gazali adi verilmesi ise ayrica muhtesem bir karar. Imami Gazali, yasadigi dönemde büyük fitnelere karsi mücadele etmis, 53 yillik ömrünün her gününe 43 sayfa sigdiracak kadar kitap yazmis büyük bir Islam alimidir” ifadelerini kullandi.

Konusmalarinin ardindan Müftü Irfan Açik’in duayla Imam Gazali Cami Külliyesinin temeli atildi.

Imam Gazali Camii ve Kur’an Kursu Yaptirma ve Yasatma Dernegi Baskani Hasan Özdemir, külliyenin; 2 bin kisilik cami, 240 kisi kapasiteli Kur’an Kursu, konferans salonu, gençlik merkezi, kütüphane, dershaneler ve kitap kafesiyle 3,5 yil içeresinde vatandaslarin hizmetinde olacagini kaydetti.

Kaynak: İHA