Karesi'de Gençlere Özel Ilgi

Gençlerin rahat ve ferah bir ortamda ders çalisma imkani buldugu Karesi Millet Kiraathanesi, gençlerin gözde mekanlarindan birisi oldu. Ögrenciler ev ortamini aratmayan merkezde sinav hazirliklarini yaparken, Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, gençlere yönelik yatirim ve çalismalarinin sürecegini söyledi.

Karesi'de Gençlere Özel Ilgi
Karesi Belediyesi toplumun tüm kesimlerine yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda 2022 yilinda 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda bir dizi etkinlik ile hizmete alinan Karesi Belediyesi Millet Kiraathanesi, gençlerin büyük ilgisini görüyor. Huzurlu bir ortamda ders çalisma, kitap okuma ve sosyal etkinliklerde bulunma firsati bulan gençler, Pasaalani Mahallesi’nde bulunan Millet Bahçesi içerisinde hizmete alinan Millet Kiraathanesi’ne akin ediyor.

5 bine yakin kitabin gençlerin hizmetine sunuldugu Karesi Millet Kiraathanesi’ne özellikle üniversite ögrencileri ilgi gösteriyor. Merkezde ayrica Karesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi gençler tarafindan da çocuklara zeka oyunlari egitimleri veriliyor. Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan’da sik sik Karesi Millet Kiraathanesi’ni ziyaret ederek gençlerle bir araya gelmeye devam ediyor.

Baskan Orkan: “Gençlerimiz kaliteli vakit geçiriyor”

Karesi Millet Kiraathanesi’nin gençlerin bulusma noktasi oldugunu söyleyen Baskan Orkan, “Bizim için gençlik çok önemli. Biz her zaman gençlerimizin yaninda olduk ve olmaya devam ediyoruz. Artik ögrencilerimizi birlestirdigimiz, egitim verdigimiz bir yerimiz var. Hem gençlerimiz hem çocuklarimiza da bir faydamiz olsun. Gençlere yatirim, gelecege yatirim anlayisi ile hareket ediyoruz. Bu tesis özellikle üniversite ve KPSS gibi sinavlara hazirlanan çocuklarimizin ders çalisabilecegi, kaliteli vakit geçirecegi alanlardan bir tanesi. Hangi yasta olursa olsun insanlarimizin böyle nezih mekanlara ihtiyaci var. Bu nezih mekanda gençlerimiz hem ders çalisacak hem de verimli vakit geçirecekler. Yeni dönemde de gençlerimize dönük yatirimlarimiz devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA