Firat Yilmaz Çakiroglu, Ege'de Anildi

Ege Üniversitesinde (EÜ) 2015 yilinda gerçeklestirilen saldiri sonucu hayatini kaybeden Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sinif ögrencisi Firat Yilmaz Çakiroglu’nun ölümünün yil dönümü dolayisiyla anma programi düzenlendi.

Firat Yilmaz Çakiroglu, Ege'de Anildi
Ege Üniversitesi ve EÜ Ögrenci Konseyi, 9 yil önce ögrenciler arasinda çikan olayda saldiriya ugrayan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sinif ögrencisi Firat Yilmaz Çakiroglu’nun vefatinin yil dönümü sebebiyle anma programi düzenledi.

Programa, Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yusuf Ayönü, Firat Yilmaz Çakiroglu’nun annesi Özlem Erdem, babasi Fuat Mahir Çakiroglu’nun yani sira üniversite personeli, ögrenciler ve Çakiroglu’nun sevenleri katildi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da sosyal medya hesabindan yayinladigi mesajla Çakiroglu’nu andi. Prof. Dr. Budak mesajinda, "Genç yasta teröre kurban verdigimiz ögrencimiz Firat Yilmaz Çakiroglu’nu vefatinin yil dönümünde rahmetle aniyorum" ifadelerine yer verdi.

Ege Üniversitesi ve EÜ Ögrenci Konseyi tarafindan hazirlanan programda, "Atatürk ve Bayrak Için Ege’de Birlik Var" yürüyüsü gerçeklesti. Korteje katilanlar, Çakiroglu’nun hayatini kaybettigi alana giderek dualar okudular. Atatürk ve Bayrak yürüyüsünün ardindan Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda anma etkinligi düzenlendi.

Burada bir konusma gerçeklestiren anne Özlem Erdem, "Gençlere tavsiyem Firat Yilmaz Çakiroglu’nu okusunlar, arastirsinlar, ögrensinler ve örnek alsinlar" dedi.

Baba Fuat Mahir Çakiroglu ise oglunun her sabah aklina geldigini söyleyerek, ogluyla yasadigi hatiralarini katilimcilara aktardi. Katilimcilar Çakiroglu’nun anne ve babasina merak ettikleri sorulari sordular.

Konferansin ardindan Edebiyat Fakültesinin önünde Firat Yilmaz Çakiroglu adina lokma hayri yapildi.
Kaynak: İHA