ERVAK'in Dadas Bebeklerine Büyük Ilgi

Erzurum’un önemli sivil toplum kuruluslarindan Erzurum Kalkinma Vakfi (ER-VAK) her alanda yapmis oldugu çalismalarla göz dolduruyor.

ERVAK'in Dadas Bebeklerine Büyük Ilgi
ER-VAK çatisi altinda görev yapan kadin komisyonu üyelerinin el emegi göz nuru ile ürettikleri folklorik Dadas bebeklerin büyük ilgi görmesi üzerine Er-Vak’li hanimlar haftanin belirli günlerinde bir araya gelerek folklorik bebeklerin üretimine hiz verdiler.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Er-Vak Kadin Komisyonu Baskani Nuran Çelenk, Türk Sanat Müzigi ve Türk Halk Müzigi Korosu kurduklarini, tarihi, sosyal, kültürel, saglik, çevre, kadina siddet, çocuk istismari gibi konularda konferans, panel ve söylesiler yaparak farkindalik olusturduklarini ifade ederek bu çalismalarin yaninda üretmis olduklari dadas bebeklerin Erzurum’a gelen misafirlere sunulacak en güzel hediye oldugunu vurgulayarak Erzurum kültürüne katki sunmayi amaçladiklarini belirtti.

Patentini aldiklari folklorik dadas kiz ve erkek bebeklerin özellikle plaket yerine tercih edilmelerini isteyen Çelenk, Er-Vak Kadin Komisyonu olarak Erzurum’un gururu ve Dadaslarin onuru olma yolunda çalismalarini sürdüreceklerini belirt
Kaynak: İHA