Casper En Yeni Üst Segment Ürünlerini Tanitti

Teknoloji markasi Casper, gerçeklestirdigi ‘Casper Tech Vision Day’ etkinliginde en yeni ürünlerini tanitarak 2024 yili hedeflerini açikladi. 3 alt markasi olan Excalibur, Casper Nirvana ve Casper VIA ile teknoloji sektörüne yön veren Casper, 2024 yilinda 15 yeni üst segment ürünü tüketiciyle bulusturacak.

Casper En Yeni Üst Segment Ürünlerini Tanitti
Türkiye’nin yerli teknoloji markasi olarak 33 yildir sektöre öncülük eden Casper, 20 Subat Sali günü yogun bir katilimla ‘Casper Tech Vision Day’ etkinligini gerçeklestirdi. 3 alt markasiyla hem bireysel hem de kurumsal alanda çözümler sunan marka etkinlikte; Excalibur G911, Casper Nirvana Z100 ve Casper VIA X40 ürünlerini tanitti.

“33 yildir Türkiye’nin öncü teknolojisi markasiyiz”

Casper Tech Vision Day etkinliginde ana konusmaci olarak yer alan Casper Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Feray Karaman, konusmasina Casper’da geçen 23 yillik kariyer yolculugundan bahsederek basladi.

Uzun yillardir çalistiklari global is ortaklariyla olan güçlü baglari ile küresel pazarla etkilesim içinde kalarak, is süreçlerini bu dogrultuda planladiklarini açiklayan Feray Karaman, hem kisiye özel üretim hem de seri üretim avantajlarinin Casper’i sektörde istisnai hibrit bir model olarak öne çikardigini açikladi.

Karaman, “Casper, 33 senedir bilgisayar teknolojileri gibi global bir alanda, global know-how ile yerel isgücü ve üretimini birlestirerek dünya çapinda istisnai bir örnek olusturuyor. Her sene üzerine koyarak gelistirdigimiz ürünler, global trendlerin üzerine Türk tüketicisinin begenileri göz önünde bulundurularak özellestiriliyor. 3 alt markamiz olan Excalibur, Casper Nirvana ve Casper VIA ile Türkiye’nin dijital dönüsümüne öncülük ediyoruz” açiklamasinda bulundu.

“2024’te 15 yeni ürün modeli sunacak AR-GE yatirimlarini 2 kat artiracak”

Son 2 senedir, piyasaya sunduklari ‘Yeni Nesil Casper Ürünleri’ stratejisine devam ettiklerini ve bu sene bu ivmeyi daha premium ürünlere çekerek büyümelerini devam ettireceklerini açiklayan Karaman, “2024’te sektördeki dinamiklere ve müsteri beklentilerindeki degisime bagli olarak, yeniliklerimizi sürdürecegiz. Yapay zekâ teknolojisiyle hiz kazanan sektörümüzde, bu gelismelerle uyumlu yeni ürünlerimiz ve hayata geçirecegimiz çalismalarimizla, bu yil yüzde 40 büyüme hedefliyoruz. Bu yönde, ürün gamimizi daha premium line’a çekmek, oyun ve performans bilgisayarlarimizi artirarak uzun ömürlü kullanim performanslarini desteklemek adina gereken arastirma, gelistirme çalismalari için de AR-GE yatirimlarimizi 2 kat artiracagiz. Tüm bu çalismalarin sonucunda 15 yeni üst segment ürünü Türk tüketicisinin karsisina çikaracagiz. En büyük odak noktalarimizdan biri tüketici deneyimini iyilestirmek üzerine. Bilgisayarlarimizda NPU’nun entegre olmasiyla yapay zekânin daha optimize ve akici bir deneyim saglamasini hedefliyoruz. 2024 sonunda cihazlarimizin yüzde 30’unun yapay zekâ destekli olacagini, 2025’te bu rakamin NPU’larin devreye girmesi ile yüzde 70’lere çikacagini öngörüyoruz” seklinde konustu.



“Türkiye’nin tüketiciye özel üretim yapma becerisi olan bilgisayar üreticisi”

Türkiye’de tüketiciye özel üretim yapma becerisi olan bilgisayar üreticisi olarak kullanicilarina binlerce tasarim seçenegi arasindan diledigince konfigürasyon yapabilme imkani tanidiklarini dile getiren Feray Karaman, “Üretim gücümüzle, ürün tutkumuzu birlestirerek tüketiciye ihtiyaçlari olan teknolojinin en iyisini saglamayi ilke edindik. Her gün 500’den fazla çalisanimizla is planlarimizi bu yönde güncelliyoruz. AR-GE yatirimlarimizi artirarak, servis operasyonlarimizin odagina sartsiz müsteri memnuniyetini alip, kalite degerlerimizi günden güne yükselttik ve yükseltmeye devam edecegiz. Son teknolojiye ve kaliteye verdigimiz önemle, 8 sehirdeki 9 noktamizda, 1 saatte hizmet garantisi vererek fark olusturuyoruz. Yeniledigimiz servis operasyonumuzla müsteri memnuniyet oranlarimizi sektör ortalamasinin çok üzerine çikardigimizi söyleyebiliriz” açiklamasinda bulundu.

“Yüksek Performans, Yenilikçi Teknoloji: VIA X40”

VIA ailesinin yeni üyesi Casper VIA X40 ile yüksek performansin ve yenilikçi teknolojinin genis kitlelere ulasmasini saglayacaklarini belirten Karaman sunlari söyledi:

“VIA ailesinin X serisi extra performans, extra güç anlamina geliyor. Casper’a özel 3D glass tasarimi sayesinde Casper VIA X40, pürüzsüz görünümü tamamlayan ince metalik çerçeveleriyle premium bir görüntü sunuyor. 6.67’’ FHD+ AMOLED ekraniyla dizi/film, video izlerken ve oyun oynarken daha canli ve daha parlak görüntüler sunarak alinan keyfi artiriyor. Arcsoft yapay zekâ yazilimi ile güçlendirilmis 24MP ön kamera canli, parlak ve net özçekimler çekilmesini saglarken, 50MP+5MP+2MP arka kamerasi ile de yüksek çözünürlükte canli ve kaliteli fotograflar çekilebiliyor. 3 farkli renk, 3 farkli sik tasarim sundugumuz Casper VIA X40’in bu renkleri ‘Gece Siyahi, Gece Mavisi ve Casper’a özel Casper VIA Beyazi.’”

Yeni ürünleriyle sektörde standartlari yeniden belirleyecek

Türk toplumuna 33 yildir hizmet vermenin kazandirdigi tecrübe ve öngörüyle kullanicilarin ihtiyaçlarini iyi bir sekilde analiz ettiklerini ifade eden Casper PC Satin Alma ve Tedarik Zinciri Müdürü Yunuscan Fakili, “Casper olarak yüzde yüz yerli AR-GE çalismalarimiz ile ürettigimiz Casper Nirvana Z100 ve Excalibur G911 ürünlerimizle kurumsal ve oyun bilgisayari alaninda sektörde yeni standartlar belirleyecegiz” ifadelerini kullandi.

“Casper Nirvana Z100, ürettigimiz en hafif ve en ince dizüstü bilgisayari”

Satisa sunduklari Nirvana ailesinin en yeni üyesi Casper Nirvana Z100 dizüstü bilgisayar modeli ile is profesyonellerinin tüm beklentilerini karsilayacaklarini belirten Yunuscan Fakili su sekilde konustu:

“Casper Nirvana Z100, firmamizin bugüne kadar ürettigi en hafif ve en ince dizüstü bilgisayari. 14.9 mm incelige ve %89 ekran gövde oranina sahip olan Casper Nirvana Z100, yalnizca 1,25 kilogram hafifligiyle gün içerisinde dizüstü bilgisayarini yanindan ayirmayan is profesyonelleri için yüksek bir mobilite sagliyor. Canli görseller sunmanin yani sira opsiyon olarak eklenen OLED dokunmatik ekran, ‘Anti-Damage’ cam ekrani ile hem dayanikli hem de sik bir tasarim sunuyor. Casper Nirvana Z100, içerisindeki 50 Whr bataryasinin sagladigi minimum 12 saatlik pil ömrü ile kullanicilarina uzun bir kullanimi aliskanlik haline getirecek. Batarya, Type-C hizli sarj özelligindeki Nirvana Z100 adaptörü ile tam kapasiteye sadece 2 saatte ulasirken, sadece yarim saat sarj ile yaklasik 4 saatlik kullanim imkâni taniyacak.”

“Intel’in en güçlü 14. Nesil HX islemcisiyle yenilenen Excalibur G911”

Excalibur G911’in Intel’in en güçlü 14. Nesil HX islemcisiyle yenilendigini ifade eden Fakili, “Hem oyunlar hem de profesyonel kullanimlar için üstün performans saglayan Excalibur G911, core gamerler, mimarlar, mühendisler, yazilimcilar gibi profesyonel kesime ve ögrencilere hitap ediyor. Performans/oyuncu dizüstü bilgisayarlarini diger standart dizüstü bilgisayarlardan ayiran birçok teknoloji mevcut olsa da islemci ve ekran karti büyük önem tasiyor. Excalibur G911, dünyanin mobil plaformda en yüksek performansina sahip islemci ekran kartlariyla donatildi. G911’i, Nvidia’nin Ada Lovelace mimarisine sahip RTX4000 ekran kartlarindan en güçlü, en üst seviye modellerinden RTX4070 8GB ve RTX4090 16GB ile donattik. Nvidia’nin yenilenmis teknolojisi DLSS 3.5 yani deep learning süper sampling teknolojisi ile eski teknolojide olan ekrandaki her bir pikselin sadece isin izleme metoduyla degil, günümüz yeni teknolojisi yapay zekâ ile yapilmasi sonucunda oyuncular için daha efektif ve daha sürükleyici, profesyoneller içinse daha verimli ve üretken bir kullanim vadediyor. Bir diger performans bilesenimiz ise Intel islemci. Excalibur G911, Intel’in RaptorLake refresh mimarisindeki 24 çekirdekli Core i9 14900HX islemcisi ile üretildi. HX islemciler, standart H islemcilere göre daha yüksek TDP degeri ile birlikte yüzde 50’ye varan daha fazla performans sagliyor. Excalibur G911’i gamerlarin hem odaklanabilecegi hem de en fazla zevk alabilecegi optimal ekran boyutu olan 16” ekran boyutunda tasarladik. Yani sira Excalibur G911, 240 Hz yenileme hizi ile en zorlu oyunlarda dahi yüksek FPS degeriyle, oyun tutkunlarina oyun deneyiminin hazzini sonuna kadar yasatiyor. Excalibur G911 ile kullanicilari Türkiye’de ilk kez maksimum performans saglayan Intel Wifi 7 teknolojisi ile bulusturuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA