Balikesir Gelecegin Sampiyonlarini Kesfediyor

Millî Egitim Bakanligi ile Gençlik ve Spor Bakanligi arasinda imzalanan Isbirligi Protokolüne dayanilarak hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taramasi ve Spora Yönlendirme Programin 2023-2024 Egitim-Ögretim dönemi, Genel Tarama ve Test Ölçümleri Balikesir’de basladi. Bu proje ile 13 bine yakin 3. Sinif ögrencisinin yetenek taramasindan geçirilmesi planlaniyor.

Balikesir Gelecegin Sampiyonlarini Kesfediyor
Gönen’de baslayan, hazirlanan takvim dâhilinde, Haziran ayina kadar diger ilçeler de devam edecek 3. Sinif ögrencilerine yönelik tarama programinin çalismasini; Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp ile Milli Egitim Müdürü Ali Tatli ziyaret ederek, 75. Yil Birlesmis Milletler Gençlik Merkezi Spor Salonunda yapilan test ve ölçümler ile katilim konusunda koordinatörler ve antrenörlerden bilgi aldilar. Çalismaya, ögrencilerin ilgisi ise oldukça yogundu.

Il Müdürlügü antrenörlerinin esliginde çocuklarin boyu, kilosu, esnekligi, siçrama yüksekligi, kulaç uzunlugu ve oturma yüksekligi gibi antropometrik ölçümlerinin yani sira siçrama, çabukluk kosusu, sürat kosusu ve geriye top firlatma gibi performans ölçümleri gerçeklestirilerek 13 bine yakin 3. Sinif ögrencisinin yetenek taramasindan geçirilmesi planlaniyor.

Bu kapsaminda uygulanan testlerin tamamen ögrencilerin spor dallarina yönelik yatkinlik düzeyleri ölçülmesi, ülkemizin spor haritasinin belirlenmesi, yetenekli çocuklari tespit ederek spor branslarina yönlendirilmesi ve üst düzey sporcu olarak yetistirilmelerini saglamak amaciyla her egitim ögretim döneminde 3. sinif ögrencilere yönelik uygulama 2019 yilindan itibaren devam etmektedir.

Önümüzdeki dönemin illerdeki spor tesisi yatirim planlamasi, kamudaki antrenör ve spor insani istihdami, detaylari vb. konular Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi bünyesinde kullanilan ‘Yapay Zeka’ veri tabanina entegre sekilde planlanan Türkiye Sportif Yetenek Taramasi ve Yönlendirme Programi; ayni zamanda Yasemin Adar, Habibe Afyonlu, Feyzullah Aktürk, Ali Eren Demirezen gibi yeni rol modelleri de olusturmayi hedefleniyor.
Kaynak: İHA