Yalova'da Marketlere Sok Baskin

Yalova Altinova’da faaliyet gösteren marketlerde temel ihtiyaç malzemelerinin fiyati kontrol edildi, raf ve kasa fiyatlari karsilastirilarak fiyat denetimi yapildi.

Yalova'da Marketlere Sok Baskin
Altinova Belediyesi Zabita Amirligi’ne bagli ekipler, stokçulugun ve fahis fiyat artisinin önüne geçmek için denetimlerine araliksiz devam ediyor. Altinova Belediyesi Zabita Amirligi’ne bagli ekipler, 6502 sayili Tüketicinin Korunmasi ile ilgili kanun çerçevesinde ilçede faaliyet gösteren zincir marketlere giderek bir dizi denetimlerde bulundu.

Siki denetim

Ekipler, marketlerde sebze, meyve, temel gida ürünleri ile temizlik ürünleri basta olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarini kontrol etti. Reyonlari gezen ekipler; fiyat artislari, raf ve kasa fiyatlari arasindaki uyusmazlik, raf ömrü, ürün gramaji, irsaliye karsilastirmasi, tüketim tarihi ve diger kurallara uygunluk konularinda da ürünleri inceledi.

“Denetimler devam edecek”

Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, halkin menfaati ve sagligini korumak için ilçe genelinde ekiplerin denetimler gerçeklestirdigini ifade ederek, “Sagliksiz ürünlerin satilmasina, haksiz fiyat artisina ve stokçuluga müsaade etmeyecegiz. Ürünlerde yapilan fahis fiyat artislarina karsi tedbirimizi aliyor, denetimlerimizi siklikla gerçeklestiriyoruz. Vatandaslarimizi magdur etmeyip halkimizin haklarini korumaya devam edecegiz” diye konustu.



Ticaret Il Müdürlügüne sevk

Marketlerde gerçeklestirdigi denetimler ile vatandaslarin magduriyetinin de önüne geçmeyi arzu ettiklerini söyleyen Altinova Belediyesi Zabita Amiri Ilker Gülbahar, “Vatandaslarimizdan özellikle aldigi ürünün son kullanma tarihine bakmasini rica ediyoruz. Raf ve kasadaki fiyatlari kontrol edilsin. Ekiplerimiz tarafindan yapilan denetimlerde ortaya çikabilecek fahis fiyat uygulamasi gerekli tutanaklari tutarak, Ticaret Il Müdürlügüne sevk edilecek” dedi.

Kaynak: İHA