Tarihçi-Yazar Ahmet Simsirgil Açiklamasi '11 Ilimiz Ve Kibris Arz-I Mev'ud Hedefinde'

Tarihçi-yazar Ahmet Simsirgil, Türkiye topraklarindaki 11 ilin ve Kibris adasinin Arz-i Mev’ud adiyla ’vaat edilmis topraklar’ seklinde Israil’in hedefinde oldugu uyarisinda bulunarak, Türk gençliginin bilgilendirilmesi gerektigine dikkat çekti.

Tarihçi-Yazar Ahmet Simsirgil Açiklamasi '11 Ilimiz Ve Kibris Arz-I Mev'ud Hedefinde'
Amasya’da katildigi konferansta Filistinli masum insanlari öz vatanlarinda katleden Israil’in hedeflerine isaret eden Prof. Dr. Ahmet Simsirgil, “Onlarin Arz-i Mev’ud’unu bilmiyor bu millet. Okutmadik ki. Onlarin vaat edilmis toprak görüp mutlaka alacagiz dedigi 11 ilimiz hedeflerinde. Adana’dan Van’a kadar. Dogu ve Güneydogu Anadolu hedeflerinde. Yavru vatan Kibris da onlarin hedefinde” dedi.



Israil’e tepki gösteren Prof. Dr. Simsirgil, “Adamlar öldürün diyor. Kendinden baskasini insan diye görmüyor. Hamile kadinlari, çocuklari, yaslilari, gençleri öldürün diyor. Bunu kendi bozulmus dinî kitabindan okuyor. Bunlari mi medeni saniyorsun? Medeniyet ve kültür bizim ecdadimizda var” diye konustu.

7 Ekim sonrasi batili ülkelerin yöneticileri tarafindan Israil’e destek çikildigini hatirlatan Simsirgil, “Batili ülkelerin halklari karsi çikiyor. Insaf ehilleri zulmü görüyor. Ama idarecileri hepsi bir arada. Yarin da bir arada olacak. Papalik onlari asla ayirmaz” seklinde konustu.

TÜGVA Amasya Il Temsilciligi’nin Amasya Üniversitesi’nde düzenledigi ‘Sanli tarihimizin dünü, bugünü, yarini’ baslikli konferansa Amasya Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Resul Çekin, TÜGVA Il Temsilcisi Mehmet Akif Yivli, AK Parti Amasya Belediye Baskan Adayi Mehmet Uyanik ve AK Parti Merkez Ilçe Baskani Galip Uzun da katildi.

Kaynak: İHA