Nilüfer'de Kolaj Ile Zihin Haritasi Yaptilar

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi Kolaj ile Zihin Haritasi atölyesine katilanlar, duygu ve düsüncelerini, zihinlerindeki hatiralarini atik kagitlar kullanarak kolaj çalismasina yansittilar.

Nilüfer'de Kolaj Ile Zihin Haritasi Yaptilar
Nilüfer Belediyesi’nin yeni kültür sanat ve tasarim merkezi olan Pancar Deposu, bu defa Kolaj ile Zihin Haritasi atölyesine ev sahipligi yapti. Atölyeye katilanlar, mimar ve kolaj sanatçisi Selva Kaya esliginde kolaj çalismasi yapti. Düsünceleri gruplamak, siniflandirmak, görsellestirmek ve iliskilendirmek için kullanilan bir teknik olan zihin haritasini kolaj çalismasiyla yapan katilimcilar, verimli bir gün geçirdi. Renkli kagit, atik fotograf ve dergilerde yer alan görseller ile yazilari diledikleri gibi kesen katilimcilar, duygu, düsünce ve zihinlerinde yer alan hatiralari, kolajla yansittilar.

Kolaj sanatinda, genellikle ana bilesen olarak fotograf kullanildigini ancak katilimcinin tercihlerine bagli olarak farkli malzemelerle de ilginç eserlerin ortaya çiktigini belirten kolaj sanatçisi Selva Kaya, “Zihin haritasi, kisiye konuya, kavrama veya fikre bütünsel bakabilmeye imkan saglar. Ayrica zihinsel yorgunlugu azaltir, çalismayi keyifli hale getirir, hafiza ve hayal gücünü gelistirir ve ortak çalisma ve fikir üretilebilmesini saglar. Biz de bu atölyede zihnimizde haritalanmis duygularin, durumlarin bizde nasil tetiklendigini ortaya çikarmaya çalisiyoruz. Örnegin dalis yapmaktan çok keyif aliyorsaniz, bunu tam bir dalgiç resmi gibi degil de o hissin, hangi renklerle, dokularla, imajlarla sizin zihninize nasil yerlestigi ya da bir aninizi bu sekilde zihnimizde canlanan halini kolajla en iyi resmedebiliriz diye ugrasiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA