Kuruçesme'de IBB Çalismasinda Toprak Kepçenin Agirligiyla Çökmüstü Açiklamasi O Anlar Kamerada

Besiktas Kuruçesme sahilinde IBB’ye ait olan ve eskiden ISPARK olarak kullanilan alanda “Kiyi Yapisi Güçlendirme Insaati” yapimi için fore kaziga kaynak yapildigi esnada topragin göçmesi sonucu 1 isçinin öldügü digerinin ise yarali kurtuldugu anlarin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çikti. Görüntülerde, isçiler çalistigi esnada onlarca tonluk kepçenin çiktigi iskelenin çöktügü, iki isçinin denize düstügü ve kepçenin agzinin suya daldirip isçileri kurtarmaya çalistigi görülüyor.

Kuruçesme'de IBB Çalismasinda Toprak Kepçenin Agirligiyla Çökmüstü Açiklamasi O Anlar Kamerada
Besiktas Kuruçesme Sahili’nde geçtigimiz Sali günü saat 10.30 siralarinda meydana gelen olayda, Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne (IBB) ait olan ve eskiden ISPARK olarak kullanilan alanda “Kiyi Yapisi Güçlendirme Insaati” çerçevesinde isçiler, çakilan fore kaziklarda kaynak çalismasina baslamisti. Kaynak yapildigi esnada çalisma yapan onlarca tonluk kepçe, isçilerin bulundugu topragin üstüne çikmisti. O esnada sahildeki iskele çökünce, göçen topragin üstündeki 2 isçi denize düsmüstü.

Fore kaziga kaynak çalismasi yaparken bogazda bogulmustu

Olayin ardindan panik yasayan isçilerden Mehmet Sükrü, is arkadaslari tarafindan denizden kurtarilarak ambulansla hastaneye kaldirilirken, 39 yasindaki evli ve 1 çocuk babasi isçi Kenan Ipek ise bogularak hayatini kaybetmisti. Olayin ardindan ihbar üzerine olay yerine karadan ve denizden polis ekipleri, sahil güvenlik ekipleri ve AFAD ekibi sevk edilmisti. Kisa sürede olay yerine gelen ekipler, Kenan Ipek’in cansiz bedenini denizden bota alarak sahile çikartmisti. Olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesi sonrasinda Kenan Ipek’in cenazesi, cumhuriyet savcisinin talimatiyla morga kaldirilmisti. Yasananlar ise kameralara yansimisti.

Toprak kepçenin agirligiyla göçmüs

Yasanan feci olayin ise güvenlik kamera görüntüleri ortaya çikti. Görüntülerde, isçiler çalistigi esnada onlarca tonluk kepçenin çiktigi topragin göçtügü, iki isçinin denize düstügü ve kepçenin agzinin suya daldirip isçileri kurtarmaya çalistigi görülüyor. Öte yandan evli ve 1 çocuk babasi oldugu ögrenilen Kenan Ipek’in cenazesi, olayin ertesi günü memleketi Konya’da gözyaslariyla topraga verildi.

Olayla ilgili savciligin sorusturma baslattigi ögrenildi.
Kaynak: İHA